Από την ιχνηλάτηση των αυξανόμενων κρουσμάτων στην Αθήνα, εκ των οποίων το 72% ‘μοιράζεται’ στο κέντρο της πόλης, τα δυτικά προάστια και περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκύπτει ότι ένα σημείο επαφής όπως είναι η λαϊκή αγορά ή μία κοινωνική εκδήλωση αρκεί για να λειτουργήσει ως εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Τουλάχιστον 122 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, από τις συνολικά 170 και πλέον, βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές της Αττικής και εκεί εστιάζουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ώστε να αποσαφηνιστεί η έκταση της διασποράς.

Στην Αττική χθες, Τετάρτη, εντοπίστηκαν επιπλέον 18 κρούσματα με αποτέλεσμα από την αρχή της εβδομάδας να μετρά 49. Με ανοδική πορεία κινήθηκαν τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη όπου χθες εντοπίστηκαν άλλα 11. Τρίτη κατά σειρά πόλη με αυξημένη μετάδοση είναι η Καβάλα όπου διαπιστώθηκαν επτά νέες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στον χάρτη των κρουσμάτων προστέθηκαν η Λευκάδα, η Αχαΐα, η Ημαθία, το Κιλκίς, η Κορινθία, τα Δωδεκάνησα και η Ροδόπη.

Η μετάδοση φαίνεται να αφορά κυρίως νέους ανθρώπους καθώς δεν καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση στις ΜΕΘ αλλά και στον αριθμό των θυμάτων.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Τα Νέα