Χαρδαλιάς, Μαγιορκίνης και Κοντοζαμάνης ενημερώνουν ζωντανά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Ο κορονοϊός και τα νέα μέτρα για να μην πάμε σε lockdown στην Αττική, η οποία και σήμερα καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα.

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 25.09.2020, γίνεται ζωντανή ενημέρωση σχετικά με το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Την ενημέρωση κάνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Click4more: Κορονοϊός: Κάτω από 300 τα κρούσματα – 286 νέα και 3 νεκροί

Μια ενημέρωση η οποία έρχεται με… νέα μέτρα, όπως σας έχει ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, σε μια προσπάθεια να μπει “φρένο” στον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορονοϊός και να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική.

Ο κ. Μαγιορκίνης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στα 286 νέα σημερινά κρούσματα, ενώ τόνισε πως από αυτά, στην Αττική εντοπίστηκαν 163 νέα κρούσματα, 18 στα Τρίκαλα και 11 στην Θεσσαλονίκη.

“Το κλείσιμο των σχολείων είναι το προτελευταίο μέτρο”, είπε ο καθηγητής, επαναλαμβάνοντας πως το lockdown παραμένει το ύστατο μέτρο αλλά και πως η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στην συνέχεια επανέλαβε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο.

Το… πάτησε ο Χαρδαλιάς για την λιανική

Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται.

Στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 05:00 το πρωί, ένα μέτρο που θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020.

Παραμένει στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ανοίγουν από τις 5 το πρωί και όχι στις 7 το πρωί.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τις 12 το βράδυ (μετά το κλείσιμο των καταστημάτων) και έως τις 5 το πρωί επιτρέπεται το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.