Εβδομάδα πληρωμών αυτή που αρχίζει σήμερα με το «» των 250 ευρώ να κυριαρχεί, όπως και τα οικογενειακά – προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα. Προσοχή, όμως: Τα 250 ευρώ των συνταξιούχων θα εξοφληθούν σε δύο… δόσεις! Η πρώτη «φουρνιά» των δικαιούχων θα πάρει τα χρήματα με εμβόλιμη καταβολή και η δεύτερη με την τακτική πληρωμή.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και επίσημα λοιπόν τα… περιβόητα 250 ευρώ του «κοινωνικού μερίσματος» εξοφλούνται στους δικαιούχους την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου. Κάποιοι όμως δεν θα εξοφληθούν την ίδια μέρα, δεδομένου ότι στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ θα καταβληθεί Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ

Ποιοι είναι λοιπόν οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» των 250 ευρώ; Σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία για την καταβολή του επιδόματος, εκείνοι που θα δουν στους λογαριασμούς τους την έκτακτη ενίσχυση είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο 2021 έλαβαν:

επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

Αναφορικά με τους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ. Η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ και θα πραγματοποιηθεί κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Το ίδιο αφορά και στους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ, κατά την τακτική καταβολή της σύνταξης και του επιδόματος Δεκεμβρίου.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ

Ο κανόνας για να δει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένας συνταξιούχος την οικονομική ενίσχυση του Κράτους την περίοδο των γιορτών είναι «απλός», καθώς στηρίζεται σε συγκεκριμένο εισοδηματικά και περιουσιακό κριτήριο.

Δικαιούχοι, είναι:

Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) με «κόφτη» ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια
Επόμενο άρθροSurvivor: Το ατύχημα παίκτη των μαχητών και η μεταφορά στο νοσοκομείο