Τι είπε η υπουργός Παιδείας για τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη


«Αποτρόπαιες» χαρακτήρισε τις ναζιστικές συμπεριφορές, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Έκανα αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ», τόνισε προσθέτοντας ότι «η βία δεν έχει καμία στα σχολεία» διεμήνυσε η κ. Κεραμέως.

3.000 περισσότερα κρούσματα σε παιδιά τον Αύγουστο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός αναφέρθηκε στα σχολεία, λέγοντας ότι τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε άνοιξαν και τα σχολεία.

Όπως ανέφερε τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά, ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα. «Λειτούργησαν τα πρωτόκολλα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις

Μάλιστα η ίδια αποκάλυψε ότι πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα σελφ τεστ, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών για να περιορίσουμε τη διαφθορά.

Αναφερόμενη στα ΑΕΙ, είπε: «Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77%των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει».

Όπως υπενθύμισε, όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης στα πανεπιστήμια είτε πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νόσησης, διαφορετικά πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, έχουν δοθεί κονδύλια για ενίσχυση του προσωπικού για εκτενέστερη τήρηση των μέτρων.

Η λύση για τις παρελάσεις θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, η υπουργός σχολίασε ότι η όποια λύση πιθανότατα θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ναι στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας», διευκρίνισε η ίδια.

Για την αξιολόγηση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί, καθώς είναι ένα εργαλείο για να γίνει η εκπαίδευση καλύτερη, αλλά και ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους.

Τέλος, κάλεσε τους συνδικαλιστές να προβαίνουν σε ουσιαστικές προτάσεις αντί να αντιμάχονται την αξιολόγηση.

Προηγούμενο άρθροΤα «κλειδιά» της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για την άμυνα και την ασφάλεια – Τι περιλαμβάνει η αμυντική «ομπρέλα»
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης των σφαγιασθέντων κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής