Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου μία 16χρονη εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, τα συμπτώματα ηπατίτιδας, (πυρετός και εξανθήματα), εμφανίστηκαν την Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές της μορφές (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για ειδικές εξετάσεις για αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι είναι εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας φωτίζει μπλε το Δημαρχιακό Μέγαρο, για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες – Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (29/4) και «φωτίζει» ξανά την ελπίδα
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο: Ανησυχία και στην Ελλάδα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το μεσημέρι