Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 

<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>> ενημερώνει:

Η σημερινή ανακοίνωση, προς όλους τους συναδέλφους, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, ως προς το θέμα της ερμηνείας των μέτρων, κατά την διάρκεια των ελέγχων.

ΕΠΕΞΗΓΟΥΜΕ

Όλες οι επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης (χωρίς ουδεμία εξαίρεση), απαγορεύεται να λειτουργούν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ΑΠΟ 11 Αυγούστου έως 23 Αυγούστου.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ισχύει στις εξής περιφέρειες:

Περιφέρεια Κρήτης – Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης – Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Λάρισας –Κέρκυρας. Στους Δήμους Μύκονος – Πάρος – Σαντορίνης – Βόλος – Κατερίνης – Ρόδος –Αντίπαρος- Ζάκυνθος – Κώ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,  για να μην υπάρξει σύγχυση στις ορολογίες Περιφέρεια – Περιφερειακή ενότητα – Δήμος.

Τι σημαίνει ότι την 12η νυχτερινή ώρα παύει να λειτουργεί η επιχείρηση Εστίασης και Διασκέδασης κατά την διάρκεια του ελέγχου.

• 12 τα μεσάνυχτα η επιχείρηση θα έχει αδειάσει από πελάτες και φώτα σβηστά

• Δεν θα επιτρέπεται στον εξωτερικό χώρο να υπάρχουν καθήμενοι πελάτες

• Σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο είναι 2.000 και 15 ημέρες κλείσιμο της επιχείρησης

ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ

• ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ- ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΕΡΑΝ ΤΙΣ 12ης ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ;

Απαραίτητη και αναγκαία (κατά την κρίση μας) θεωρούμε, την παραμονή του εργοδότη και του προσωπικού, στην επιχείρηση, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις απόλυτα αναγκαίες εργασίες (καθαριότητα – οργάνωση για την επόμενη μέρα – προετοιμασία κ.λ.π.).

Δυστυχώς όμως, υφίσταται κενό στο Δελτίο Τύπου, από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελεία Πελώνη και αφήνεται στην κρίση του ελεγκτικού οργάνου η παραμονή του εργοδότη και του προσωπικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σχετικά με τα ερωτήματα πολλών συναδέλφων για το εάν η επιχείρηση έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει πέραν της 12ης νυχτερινής ως delivery – take away, η απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται πλήρως η λειτουργία της επιχείρησης.

Ενημερωτική Εγκύκλιος

Συνάδελφοι,

Εν αναμονή της δημοσίευσης της ΚΥΑ στο ΦΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η απαγόρευση λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (από 11/8/2020 έως 23/8/2020 και από ώρα 00:00 – 07:00), αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610)

 Παροχής ποτών (ΚΑΔ 5630)

 Υπηρεσίες τροφοδοσίας, catering (ΚΑΔ 5621)

 Εκμετάλλευσης κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων (ΚΑΔ 93291103)

 Διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 93291901)

?Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away,

?χωρίς πώληση αλκοόλ.

Πρόστιμα : 1η παράβαση 10.000 €

2η παράβαση 20ημερη σφράγιση.

(θα υπάρξει και εκ νέου ανακοίνωση σήμερα μετά τη ΚΥΑ με λεπτομέριες).

Φώτο αρχείου