Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αλλαγή της ώρας, καθώς θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, σε εφαρμογή της χειμερινής ώρας.

Έτσι, από τα ξημερώματα της προσεχούς Κυριακής, η θερινή ώρα θα αποτελέσει παρελθόν και για φέτος, κάτι που σημαίνει πως τα ρολόγια γυρίζουν μια ώρα πίσω και όλοι μας θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών «την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Αναφορικά με το μέτρο της κατάργησης αλλαγής ώρας, φαίνεται πως έχει παγώσει εντελώς. Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2022

Προηγούμενο άρθροΚαλώδιο έπεσε στη μέση του δρόμου στην οδό 7ης Μεραρχίας
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Μόλις το 0,4% των εμβολιασμένων νοσεί – Τι ισχύει με τη μετάδοση