syllipsi_568929472

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κατω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλεί η πληροφορία που περιήλθε στην ιστοσελίδα Hellas Journal για μονομερείς ενέργειες, που ειχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμη, στήνοντας ουσιαστικά«παγίδα» στην ελληνική περίπολο.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, όπως αναμεταδίδει το newpost.gr,  όπως αναφέρει το δημοσίευμα αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει πασσάλους, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά τη συνοριακή γραμμή.

Συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν ειχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτησή τους είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.

Η περιπολία των δύο στρατιωτικών είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στη θέση τους, κάτι που δεν είχε γίνει. Αντιθέτως οι δύο στρατιωτικοί είδαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων ώστε να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι προφανές ότι είχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά  στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρει το Hellas Journal.

Προηγούμενο άρθροΤρεις πτήσεις την εβδομάδα, φθηνότερο εισιτήριο και Airbus από Καβάλα προς Αθήνα
Επόμενο άρθροΤα «μυστικά» για το βάψιμο των αυγών