[ad_1]

Ένα βιβλίο που ήταν γραμμένο στα αραβικά, και ο Αλέξανδρος Καραθεοδωρή το μετέφρασε στα περσικά, θα δωρίσει στο Μουσείο Καραθεοδωρή Κομοτηνής, Γερμανός καθηγητής μαθηματικών και αραβικών σπουδών.

Ο κ. Carl Ehrig-Eggert, πραγματοποιώντας μαζί με τον φίλο του και επίσης καθηγητή μαθηματικών κ. Karlheinz Schaldach, ιδιωτική περιοδεία ανά την Ελλάδα (επισκέφθηκαν ακόμη τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο, τα Γιάννινα κ.α.) στο πλαίσιο ερευνητικής τους εργασίας, εντόπισε ως έκθεμα στο μουσείο Καραθεοδωρή της Κομοτηνής εξώφυλλο του συγκεκριμένου σπάνιου βιβλίου που ο ίδιος διαθέτει, και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να το προσφέρει στο μουσείο!

ΓΕΡΜΑΝΟΙ 1Η υπάλληλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νικούδη που πραγματοποιούσε την ξενάγηση των Γερμανών επιστημόνων, ενημέρωσε την πρόεδρο κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, η οποία έφερε σε επαφή τους γενναιόδωρους επισκέπτες με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, όπου και «επισημοποιήθηκε» η αναπάντεχη, χρήσιμη όπως την χαρακτήρισε ο κ. Πετρίδης, συνεργασία, προσθέτοντας πως τουρισμός δεν είναι μόνο η διασκέδαση αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι που επισκέπτονται τον τόπο μας για λόγους επιστημονικούς, ερευνητικούς, κ.ά. Ακόμη, ο έτερος καθηγητής από τη Γερμανία, ετοιμάζει ένα σύγγραμμα για το ηλιακό ρολόι των αρχαίων Ελλήνων, που επίσης θα δωρίσει στον Δήμο.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροO Δήμος Καβάλας βράβευσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές κολύμβησης Γιαννιώτη και Αραούζου καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Γέμελο-video
Επόμενο άρθροΕπιστροφή αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης