Βιαστικά και χωρίς δηλώσεις κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι (13:00) στον αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Νότης Μηταράκης, σπεύδοντας απευθείας στην Ορεστιάδα για να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς για το φλέγον ζήτημα του ΚΥΤ Φυλακίου.

Εκεί, κάτοικοι από όλο τον Έβρο του προετοίμασαν μια μεγάλη υποδοχή, όπου με πανό και σημαίες εξέφρασαν την επιθυμία που έχουν όλοι οι τοπικοί φορείς του Έβρου για μη επέκταση ή αύξηση της χωρητικότητας του ΚΥΤ.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συζητάμε – η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

Η επίσκεψη μου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου συνδυάστηκε με μια σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής. Ο ουσιαστικός διάλογος είναι η μόνη δίοδος για μια Δημοκρατία.

Η πολιτική μας έχει δυο ξεκάθαρους στόχους.
Τη διατήρηση των κατά πολύ μειωμένων ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην τοπική κοινωνία. Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών!

«Πέρυσι μειώθηκαν οι ροές κατά 80% – η μείωση των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία θα είναι στη συζήτησή μας. Η χώρα μας δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη. Η συνοριοφυλακή και τα ΚΥΤ είναι για εμάς απαραίτητη για να μειωθούν οι ροές» εξήγησε στη συνέχεια, φυλάσσοντας τις επίσημες δηλώσεις του για αύριο.

Να σημειωθεί ότι οι Εβρίτες εξακολουθούν να βρίσκονται μαζεμένοι έξω από το δημαρχείο της Ορεστιάδας, όπου ο υπουργός συζητά με την Επιτροπή Αγώνα.

Προηγούμενο άρθροΟ Σ. Πέτσας στο Σουφλί: Δέσμευση για ένταξη των πληγέντων περιοχών στο νομικό καθεστώς αποζημιώσεων του “Ιανού”
Επόμενο άρθροΟ καφές της Ελένης……, γράφει η Νανά Ηλιάδου