“Δεν έχω λόγους να συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης για το θέμα της εγκατάστασης του τερματικού σταθμού L.N.G.”, δήλωσε στο e-evros.gr, ο δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης, απαντώντας στο θέμα που έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και του Συντονιστικού Οργάνου και την έντονη ανησυχία τους για την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης.
Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα, ζητήθηκε να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού L.N.G. , επισημαίνοντας την «ανύπαρκτη» ενημέρωση των πολιτών.

Επιπλέον, λόγος έγινε μεταξύ άλλων και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το περιβάλλον, τις επιπτώσεις του έργου και στον τομέα της Αλιείας, ενώ αμφισβητήθηκαν ανοιχτά, οι θετικές οικονομικές επιπτώσεις που επικαλούνται οι υποστηρικτές του έργου, όπως οι θέσεις εργασίας, καθώς και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο κ. Λαμπάκης από την πλευρά του υποστήριξε αναφερόμενος στο ζήτημα πως για να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον L.N.G., τότε θα πρέπει τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, να συγκεντρώσουν υπογραφές και στη συνέχεια να δρομολογηθεί.

Όπως τόνισε πάντως ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, για την επένδυση, υπάρχει ήδη θετική γνωμοδότηση αλλά και η διασφάλιση πως δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, δε θα υπήρχε καμία περίπτωση να επιτραπεί από την πλευρά του μια τέτοια επένδυση στην περιοχή εαν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να προσβληθεί το περιβάλλον.

Κ.Κ.

Πηγή:http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/b-lampakhs-den-exw-logoys-na-sygkalesw-ektakto-dhmotiko-symboylio-gia-ton-l-n-g/post28908

 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή πικρίας και απογοήτευσης πρός τούς δημοτικούς συμβούλους από την ΠΝΟΗ
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα οι Σερραίοι αγρότες