18716491_10211798465424430_1085336389_n-2-620x348

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας, περίπου στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής, όταν νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα του έκλεισε το δρόμο. Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, ενώ η αστυνομία αναζητά τον οδηγό της νταλίκας, που δεν σταμάτησε μετά το τροχαίο!

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.

Συγκεκριμένα:
– Στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί
– Στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες
– Στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες

Οι μαθητές είχαν ξεκινήσει με δύο λεωφορεία (το άλλο προπορευόταν) για εκδρομή προς την Αλεξανδρούπολη.

 

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που απεγκλώβισαν συνολικά τρία παιδιά ανάμεσα από τα καθίσματα του λεωφορείου.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή των Σερρών και της Δράμας για να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό νταλίκας που προκάλεσε την ανατροπή του τουριστικού λεωφορείου με τους μαθητές, αλλά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας αβοήθητα τα τραυματισμένα παιδιά! Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 18 γονείς, 13 μαθητές και τέσσερις δασκάλους. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την ασυνείδητο οδηγό που έγινε αιτία για το ατύχημα αλλά εγκατέλειψε το σημείο και ερευνούν παντού για να τον εντοπίσουν.

Προηγούμενο άρθροΚατέφτασε η πρώτη πτήση απο Μόσχα προς Καβάλα στο Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”
Επόμενο άρθροΚαβάλα | Απόφαση δημοπράτησης του έργου των διοδίων στην παράκαμψη