Σύμφωνα με τον Αλέξη Πολίτη δημόσια υγεία δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για αυτό με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος θα αποκτηθούν και θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της Περιφέρειάς μας 6 καινούργιοι, σύγχρονοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (μέσω ΕΣΠΑ / συνολικού ύψους 700.000 €) σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα καθώς και στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, δεδομένης εκεί της ύπαρξης αυξημένων βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Για την πόλη της Καβάλας, το έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του ήδη υπάρχοντος σταθμού μέτρησης.

Για την ιστορία να πούμε ότι:

η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει σοβαρά την υγεία των ευρωπαίων πολιτών. Κάθε χρόνο, περίπου 400.000 άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας υπέρμετρων συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικών ρύπων, όπως σωματίδια σκόνης, διοξείδιο του αζώτου και όζον.

σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο σημαντικότερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Προκαλεί περισσότερους από 1.000 πρόωρους θανάτους κατά μέσο όρο κάθε ημέρα, αριθμός ο οποίος είναι υπερδεκαπλάσιος των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων!

οι κάτοικοι των πόλεων πλήττονται περισσότερο (96%).

οι κύριες επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων στην υγεία είναι οι καρδιακές νόσοι και τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και οι πνευμονοπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Αμοιρίδης: Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Ανατολική Μακεδονία Θράκη- Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για μην χαθεί άλλη μία ευκαιρία
Επόμενο άρθροΜε τη Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αναστασία Τζαμπαζλή