Για τη μείωση των ροών παράτυπων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο τον τελευταίο καιρό έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων του Νομού, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, αναφέροντας ταυτόχρονα πως παρά τη μείωση της συχνότητας, οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μέσω του Έβρου δε σταματούν.

Φυσικά, οι εικόνες δεν είναι εκείνες της άνοιξης που μας πέρασε, όταν και χρειάστηκαν οι ενωμένες δυνάμεις των συνοριοφυλάκων, της αστυνομίας και του στρατού για να ρυθμίσουν την έκρυθμη κατάσταση.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε μείωση των μεταναστευτικών ροών στο Νομό μας. Σίγουρα η μείωση οφείλεται και στα μέτρα lockdown που έχουν παρθεί στη χώρα μας αλλά και στα μέτρα που έχουν παρθεί στη γείτονα χώρα και έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό» δήλωσε στο evros24 ο κ. Γιαλαμάς, τονίζοντας ωστόσο πως οι ροές συνεχίζουν και δεν έχουν σταματήσει στον Έβρο.

«Όποτε επιλέγουν να ανοίξουν την “κάνουλα” όλων αυτών των ανθρώπινων ψυχών οι διακινητές, την ανοίγουν. Με τις προσλήψεις και το νέο αίμα που έχει έρθει, με μεγάλο κόπο συνεχίζουμε να κρατάμε τη φύλαξη των συνόρων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μοριοδότηση των πέντε μονάδων για την εντοπιότητα στην προηγούμενη προκήρυξη συνοριοφυλάκων, την οποία και καρπώθηκε μεγάλο ποσοστό Εβριτών, ο κ. Γιαλαμάς επεσήμανε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει και σε αυτή την προκήρυξη, η οποια αναμένεται να βγει τέλος του έτους.

«Ευελπιστούμε να ανέβει και το όριο ηλικίας στα 32 έτη, και ο τόπος συμφερόντων. Αν τα καταφέρουμε αυτά, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα παιδιά στον Έβρο που θα μείνουν στην περιοχή μας, και πέρα από την υπηρεσιακή τους ενίσχυση θα παράσχουν και οικονομική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή:www.evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοκτόνησε απο τον 3ο όροφο του Νοσοκομείου Καβάλας η γυναικα που προσπάθησε και πάλι πριν ημέρες να δώσει τέλος στη ζωή της
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί των οδών Γαλλικής Δημοκρατίας και Ομονοίας από τον Δήμο Καβάλας