Μοιρασμένη σε «κόκκινο» και «κίτρινο» χρώμα είναι η Ελλάδα, στον αναθεωρημένο χάρτη με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Με «κίτρινο» εμφανίζεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο χάρτη του Κέντρου όπου αποτυπώνονται οι περιοχές με κρούσματα ανά 100.000 να είναι λιγότερα από 50 αλλά ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή οι περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Προηγούμενο άρθροΗ Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη
Επόμενο άρθροΑντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης απο την ΔΕΥΑΚ στην περιοχή της Νεάπολης