Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα απογειώθηκαν από νωρίς το πρωί για να κάνουν ρίψεις στο μέτωπο στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν επιχειρούν όλα τα μέσα, καθώς ο καπνός δημιουργεί πρόβλημα ορατότητας, ενώ δεν κινδυνεύει κάποιο οικιστικό κομμάτι με τη φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική πορεία της εντός του δάσους.

φωτιά στον Έβρο

Στο μεταξύ, οι ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή του Στρατού, εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, κατοίκων και του προσωπικού της δασικής υπηρεσίας συνεχίζουν την προσπάθεια διάνοιξης μονοπατιών για την προσέγγιση της φωτιάς, η οποία εξακολουθεί να φεύγει προς διαφορετικά σημεία.

φωτιά στον Έβρο

«Υπάρχει πάρα πολύς και πυκνός καπνός, ειδικά προς τη Λευκίμη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, γιατί σε κάποια σημεία δεν βλέπεις τίποτα. Ο καπνός δυσκολεύει και τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα σε μεγάλο βαθμό. Επιχειρούν, και σήμερα έχουν επικεντρώσει την προσπάθεια νοτιοδυτικά στη Λευκίμη, αλλά με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να γίνονται ρίψεις ακριβείας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

φωτιά στον Έβρο

Αναφορικά με το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, σημειώνει: «Οι επίγειες δυνάμεις, οι κάτοικοι, οι υλοτόμοι από τις γύρω περιοχές τους οποίους καλέσαμε σήμερα μπήκαν μέσα στο δάσος. Το Δασαρχείο επίσης διαπλατύνει αντιπυρικές και μονοπάτια απομακρύνοντας τη βλάστηση. Γίνονται προσπάθειες διάνοιξης κάποιων δρόμων αλλά η περιοχή είναι βραχώδης και δυσπρόσιτη. Αυτή η φωτιά θέλει άτομα που υπάρχουν αλλά θέλει και πρόσβαση η οποία σε πολλά σημεία είναι ανέφικτη».

Φωτιά στον Έβρο
Προηγούμενο άρθροPower Pass: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για την επιδότηση ρεύματος
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Η μεγάλη εθνική κατάκτηση της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, φωτεινός δρόμος για την πορεία της χώρας