«Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την σχολή μας, όχι από δικιά μας υπαιτιότητα, αλλά εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων τρίτων, αφού έχουμε να διδαχθούμε συγκεκριμένα μαθήματα από το 2019 και ΑΚΟΜΗ περιμένουμε», αναφέρουν στην επιστολή τους στο 2020mag.gr οι φοιτητές του και συνεχίζουν: «Αντί να κλείσει το τμήμα αυτό και να μετατεθεί ο κάθε φοιτητής στην πλησιέστερη πόλη με τμήμα νοσηλευτικής, περιμένουμε την ανακοίνωση για να έχουμε 1,5 εργαστήριο και να δίνουμε 600ευρώ/μήνα για ελλιπή εκπαίδευση στους κατοίκους του Διδυμοτείχου που αρνούνται να κατανοήσουν πως δεν είναι βιώσιμη μια τέτοια σχολή εκεί».

Στη συνέχεια και προς επίρρωση των λεγόμένων τους παραθέτουν το πρόγραμμα σπουδών για το τέταρτο έτος:

«Η ανακοίνωση με το πρόγραμμα μαθημάτων βγήκε 13/10 ώρα 8 μμ. Είναι γνωστό ότι όλοι οι φοιτητές έχουμε ξενοικιάσει και λόγω των προβλημάτων της σχολής, αλλά και της υγειονομικής εικόνας της χώρας, κανείς δεν νοίκιασε. Ωστόσο, το πιο ηχηρό στην τραγική κατάσταση είναι ότι στο παραπάνω πρόγραμμα ΔΕΝ ανακοινώνεται πότε είναι η έναρξη των μαθημάτων, αλλά ΘΑ ανακοινωθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-class από κάθε καθηγητή. Σήμερα 14/10, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα πότε πρέπει να ταξιδέψουμε 900 χμ + για να βρούμε και να νοικιάσουμε σπίτι», τονίζουν οι φοιτητές νοσηλευτικής ΔΙ.ΠΑ.Ε. του τμήματος Διδυμοτείχου.

Όπως εξηγούν οι φοιτητές:

Από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, λόγω της έλλειψης καθηγητών, θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό! (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου). Επίσης στα υπόλοιπα έτη τα μαθήματα είναι ως εξής:
Στο πρώτο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4
Στο δεύτερο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)
Στο τρίτο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).
Στη συνέχεια της επιστολής τους προς το 2020mag.gr, οι φοιτητές επεξηγούν λεπτομερώς την αδιανόητη κατάσταση που αντιμετωπίζουν:

«Για ακόμη μια φορά, οι ελλείψεις ακαδημαϊκών υποτρόφων, αλλά και οι ελλείψεις επαρκών κτηριακών δομών, καθιστούν την εκπαίδευσή μας υποβαθμισμένη συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια. Από την ίδρυση της σχολής μέχρι και το χειμερινό εξάμηνο του 2020, τα θεωρητικά μαθήματα γινόντουσαν εξολοκλήρου στον τοπικό κινηματογράφο-θέατρο του δήμου Διδυμοτείχου. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να διδασκόμαστε στον χώρο αυτό, διότι όπως και οι κοινοί κινηματογράφοι, δεν διαθέτει παράθυρα.

Η μόνη επιλογή για δια ζώσης εκπαίδευση είναι οι δύο αίθουσες εντός του κτιρίου νοσηλευτικής. Αίθουσες, οι οποίες είναι μικρές, με χωρητικότητα 20-25 φοιτητών στην εποχή πριν το SARS-CoV-2. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τα πρόσφατα υγειονομικά πρωτόκολλα, απαγορεύεται η πλήρης χωρητικότητα, άρα από τους 30-40 φοιτητές που είμαστε σε κάθε μάθημα που ούτως ή άλλως δεν χωρούσαμε σε μια αίθουσα, πώς θα πραγματοποιηθεί μάθημα με κάτω από 20 άτομα;
Μία άλλη εύλογη απορία είναι η έλλειψη ακαδημαϊκών υποτρόφων.

Πώς είναι δυνατόν πέρυσι με τα διαδικτυακά μαθήματα να είχαμε ελάχιστες ελλείψεις και φέτος να πραγματοποιούνται τα 2/8 των μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο;
Πώς είναι δυνατόν με τον νέο νόμο της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως να υπάρχει διαγραφή φοιτητών εάν περάσουν τα ν+2 χρόνια φοίτησης, ενώ εμείς δεν έχουμε καθηγητές να μας διδάξουν; Θα διαγραφούμε ενώ αδυνατούμε να τελειώσουμε εξαιτίας της ίδιας της σχολής;

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ

Φοιτητές Διδυμοτείχου»

Προηγούμενο άρθροΣτον απόηχο της κακοκαιρίας «Μπάλλος»
Επόμενο άρθροΝέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας στην ενέργεια – Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση