Το ενδιαφέρον και την αγωνία της για τον Έβρο ακόμη και εάν δεν βρίσκεται στην περιοχή δείχνει συνεχώς η εκπρόσωπος των Περιφερειακών ΜΜΕ Έλενα Σώκου.Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφέρει:

Τεράστιες καταστροφές στον Έβρο.
Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλοι όγκοι νερού και ήδη υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις! Ακούστε τις τοπικές αρχές! Θα τα καταφέρουμε.

Εκτεταμένα προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Ροδόπη και Εβρο. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση και σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν νέου κύματος αλλά και τυχών υπερχείλισης των ποταμών της περιφέρειας ΑΜΘ.

Ενημέρωση για την κατάσταση στον Έβρο από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχουν δημιουργήσει προβλήματα κατά μήκος του νομού.


Αναλυτικά και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Στον Δήμο Ορεστιάδας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο
Κουφόβουνο Μεταξάδες
90 Φυλάκιο προς Ρίζια
Δίκαια Δίλοφος Πάλη Πεντάλοφος
Πύργος Ορεστιάδα
Κυπρίνος Θεραπειό
Ευγενικό Βρυσσικά
Στον Δήμο Σουφλίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο
Μάνδρα – Μικρό Δέρειο
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης Σουφλίου, από τον Προβατώνα μέχρι τη Δαδιά έχει διακοπεί. Στο υπόλοιπο τμήμα διεξάγεται με δυσκολία.

Προβλήματα εντοπίζονται και σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.
Στη Σαμοθράκη δεν έχουν αναφερθεί δυσχέρειες μέχρι στιγμής.
Λόγω της υψηλής στάθμης των νερών στην ορεινή κοίτη του Ερυθροποτάμου, εφιστάται αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή στους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών του Ερυθροποτάμου (Αλεποχωρίου, Μεταξάδων, Λάδης, Ευγενικού, Μάνης, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Κυανής, Διδυμοτείχου), καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς δύο νεφροπαθών από το Μικρό Δέρειο στον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έπειτα από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης και το ΕΚΑΒ.
Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αιχμής των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Επίσης, σύμφωνα με σημερινή Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας τις επόμενες ώρες αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Άρδα και Έβρου κατόπιν και της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή συνεργασίας του Ο.Λ.Κ με τον Δήμο Νέστου
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 866 νέα κρούσματα – 27 νεκροί σε 24 ώρες – 337 οι διασωληνωμένοι