Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δράμας, έπειτα από πρωτοβουλία των οργανώσεων του κλάδου ( ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) και τη συμβολή της Π.Ε. Δράμας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις αρνητικές συνέπειες της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. 
Η σύσκεψη έλαβε χώρα, στα πλαίσια της συμβολική απόφασης διαμαρτυρίας για κλειστά οινοποιεία την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκης, του Βουλευτή Δράμας, κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, του Βουλευτή Δράμας, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, της Βουλευτού Δράμας, κα. Χαράς Κεφαλίδου, του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη, του Πρόεδρου των Οινοποιών Δράμας, κ. Γιάννη Καλαϊτζίδη, του Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ Α.Μ., Κοσμά Σωφρονίδη, εκπροσώπων από άλλους Δήμους, οινολόγους και οινοπαραγωγούς.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση, να ενημερωθούν από τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οινοποιητικές μονάδες. Συγκεκριμένα, τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με την αδυναμία εμπορικής δραστηριότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ζητήματα ρευστότητας καθώς και λειτουργικού κόστους. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, χαιρετίζοντας την συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Είναι υποχρέωση της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθεί δίπλα σε έναν κλάδο που ακόμα και σε περιόδους κρίσης συνεχίζει να προσφέρει και αποτελεί προοπτική ανάπτυξης για τη Δράμα και τους πολίτες της. Η επιβολή ειδικού φόρου στη παραγωγή κρασιού, αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στον επιχειρηματικό κόσμο, με άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην κοινωνία μας».

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία πολύ κόσμου και με κάθε λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός του Ι.Ν Αγίου Γρηγορίου στη Ν.Καρβάλη
Επόμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Παγγαίου