Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής δήλωσε σχετικά με Διεθνές Πανεπιστήμιο:

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με την ακραία τοποθέτηση για το «Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο» και τη δέσμευση πως θα ανατρέψει τις σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνουμε πως ενώ είχε καταψηφίσει την «πανεπιστημοποίηση» άλλων ΤΕΙ, αποδέχθηκε τα τετελεσμένα χωρίς να αναλάβει παρόμοιες δεσμεύσεις ανατροπής και κατάργησης για εκείνα.

Η παράταξή μας θεωρεί πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας για την Περιφέρεια και όλη τη χώρα. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που κινδυνεύει με μαρασμό, και να βοηθήσει το Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο να σταθεί στα πόδια του.

Η έρευνα, η καινοτομία, η νεανική και η κάθε είδους επιχειρηματικότητα θα ενισχυθούν χάρη στα Πανεπιστήμια και θα μειώσουν την ανεργία και τη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό ενώ θα ανακόψουν και τη δημογραφική ερήμωση της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΣτον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας χθες ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής
Επόμενο άρθροΚοινή προσπάθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας για το θέμα της έκδοσης πολεοδομικών αδειών