thasos-2-1024x758

Στο «Καλογερικό», παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκαν επί τάπητος όλες οι ανάγκες του νησιού

 

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του «Καλογερικού», στη Θάσο υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  Θεόδωρου Μαρκόπουλου, με θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο νησί.

Αυτή η τεχνική σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου. Το «παρών» έδωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς κι εκπρόσωπος της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.

 

Όπως ανέφερε στο

«Χ» ο κ. Μαρκόπουλος, «ήταν μια απαραίτητη σύσκεψη, την οποία είχαμε αποφασίσει στη προηγούμενη συνεδρίαση του Οργάνου» και συμπλήρωσε ότι τέθηκαν επί τάπητος όλες οι ανάγκες του νησιού και των αρμόδιων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Διεύθυνση Δασών).

 

Επίσης, συζητήθηκαν σχέδια αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων για την καλύτερη αντιμετώπισή τους, αλλά και η επικαιροποίησή τους με βάση τις σημερινές απαιτήσεις που εμφανίζει το νησί, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Αναφερθήκαμε σε σενάρια συνεχών βροχοπτώσεων. Επί παραδείγματι, τι πρέπει να κάνουμε, αν βρέχει στο νησί επί τρεις ημέρες, αν χρειαστεί η εκκένωση του Πρίνου, που είναι ένα ακόμη πιο ακραίο σενάριο και φυσικά δε χρειάζεται να πανικοβάλλεται ο κόσμος ή σε τυχόν αποκλεισμούς κτηνοτρόφων στις μονάδες τους. Επιπλέον, συμφωνήσαμε ότι θα αποσταλεί επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να ενισχυθούν με μεγαλύτερη ποσότητα ζωοτροφών οι κτηνοτρόφοι της Θάσου».

 

Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι ο καθαρισμός του φράγματος των Μαριών μετατίθεται χρονικά κατά λίγους μήνες, με τις εργασίες να ξεκινούν την προσεχή άνοιξη, πιθανότατα τον Μάρτιο, ώστε να μην χρειαστεί διπλή επέμβαση σε περίπτωση μεταφοράς φερτών υλών στη διάρκεια του χειμώνα.

 

 

Δημήτρης Μπουντάς

Προηγούμενο άρθροTο μεγαλείο της φύσης και οι ομορφιές των Λουτρών Ελευθερών σε κινηματογραφική διάθεση
Επόμενο άρθροΕκνευρισμός ΔΝΤ: Εμείς δεν κοπανάμε πόρτες, ούτε φεύγουμε τρέχοντας