Συνάντηση ενημέρωσης είχαν το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» κ. Α. Καραγιώργης και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Τσακίρης, με τον πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δ. Μπαντέκα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπαντέκας ανέλυσε σε όλη του την έκταση το πλάνο λειτουργίας του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του οποίου αναπόσπαστο και εξαιρετικά σημαντικό τμήμα θα αποτελεί πλέον το Τ.Ε.Ι., μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ένα Διεθνές Πανεπιστήμιο το οποίο, τόσο με τα τμήματα που θα λειτουργούν στην Καβάλα, στην Δράμα, αλλά και το παράρτημα τμήματος στο Διδυμότειχο, όσο και τα δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα στην Καβάλα (Πετρελαίου και Τουρισμού), αλλά και τα ξενόγλωσσα προγράμματα με την καταβολή διδάκτρων, πρόκειται να έχει καταλυτικό ρόλο, τόσο στην άμεση όσο και στην έμμεση ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Συζητήθηκε επίσης τόσο το ζήτημα της παραχώρησης στο Τ.Ε.Ι. του εμβληματικού κτηρίου των παλιών δικαστηρίων στην Καβάλα, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί, όχι μόνον ως έδρα της πρυτανείας, αλλά και με αίθουσες εκδηλώσεων για πολλαπλές χρήσεις, όσο και το ζήτημα της όλο και δυσκολότερης ανεύρεσης στέγης για τους φοιτητές, με την έξαρση του φαινομένου της χρονομεριστικής μίσθωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιώργης εξέφρασε στον κ. Μπαντέκα την πλήρη στήριξή του στην έναρξη και λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, αναλύοντας παράλληλα και τις προτάσεις του συνδυασμού, κυρίως για την δημιουργία Πυρήνων Διασύνδεσης μεταξύ των φορέων Έρευνας και Καινοτομίας και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΧ.Τοψίδης και Θ.Μαρκόπουλος επισκέφτηκαν το σύλλογο ΑΜΕΑ Νομού Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης Antony στον Δήμο Παγγαίου