Ενόψει της ανάληψης από την κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» στο επόμενο χρονικό διάστημα και για 40 συνολικά έτη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης προσκάλεσε και ζήτησε να έχει επαφή με τη διοίκηση του επιχειρηματικού ομίλου.
Σκοπός της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5 Απριλίου, στην Καβάλα, σε άριστο κλίμα, ήταν η μέγιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου προς όφελος της κοινωνίας της Περιφέρειας.

  
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δήλωσε σχετικά: « H Fraport έχει ως στόχο την επίτευξη κερδών, κάτι που μπορεί να γίνει με την αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο. Η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης είναι ζητούμενο γιατί θα σημάνει νέες εισροές στην περιοχή. Πρόθεσή μας, είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα. Με ικανοποίηση, είχαμε τη διαβεβαίωση του πρόεδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport Dr. Stefan Schulte ότι για τη λειτουργία του αερολιμένα θα διατηρηθεί το υπάρχον προσωπικό κι ότι το νέο το οποίο θα προσληφθεί, θα προέρχεται από την περιοχή μας. Επιμέρους κινήσεις θα προσδιορισθούν στο επόμενο διάστημα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κ. Ζαγναφέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Α. Πατακάκης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Αμοιρίδης.

 Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών συνδέσμων ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΔεσμοί φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκλονιστικές εικόνες με τα… μάτια ενός Drone