[ad_1]

Στις 20 Μαΐου, στο ξενοδοχείο THRAKI PALAS στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί η «2η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGEIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων».

Η εκδήλωση έχει ως στόχο τη σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής, και ειδικότερα τη συνέργεια των παραγωγών του διατροφικού τομέα και των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά  προϊόντα και οι ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο και όχι μόνο.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της περσινής, πρώτης διοργάνωσης στην Κομοτηνή.
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της περσινής, πρώτης διοργάνωσης στην Κομοτηνή.

Κατά τον εμπνευστή της διοργάνωσης, Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη, «επιδίωξη της δράσης είναι επίσης να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, να κερδίσουν αθροιστικά, να συνδιαμορφώσουν, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας με Πολίτικα στοιχεία, μέσω των φιλοξενούμενων επισκεπτών». Ως επιπρόσθετος στόχος, δε, ορίζεται από τον κ. Παυλίδη, «η πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων, τροφίμων και ποτών κυρίως, για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και η εισροή πόρων».

Στο πλαίσιο της 2ης “SYNERGEIA”, θα οργανωθούν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

– «παρουσίαση – έκθεση» τοπικά παραγόμενων προϊόντων (όχι εμπορευόμενων ή αντιπροσωπευόμενων)

– ημερίδα ανταλλαγής απόψεων, θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας, και προαγωγής δικτυώσεων.

– παρουσίαση της Θρακο – Μακεδονικής Κουζίνας με Πολίτικα στοιχεία.

Συγχρόνως, κατά τη διάρκεια των παραπάνω εκδηλώσεων, θα υπάρχει η δυνατότητα για Business – to – Business (B2B) συναντήσεις των παραγωγών με τους υπεύθυνους αγορών των ξενοδοχείων, τους υπεύθυνους μεγάλων μονάδων εστίασης, και των δικτύων διανομής των supermarket.

«Στην προσπάθεια αυτή σας καλούμε όλους να σταθείτε αρωγοί, συνδιοργανωτές και κοινωνοί του εγχειρήματος, ώστε η “SYNERGEIA”να δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο μέσα στο οποίο όλοι θα είμαστε συμμέτοχοι της ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων επ’ ωφελεία της ανάπτυξης του τόπου μας», είναι το κάλεσμα του Περιφερειάρχη.

Στην Καβάλα, όπου ήταν προγραμματισμένη για τις 9/4/2016 η φετινή εκδήλωση αλλά δεν κατέστη δυνατό να διοργανωθεί λόγω των δυσλειτουργιών με τον χώρο φιλοξενίας όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες,  η “SYNERGEIA” θα λάβει χώρα του χρόνου.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΟ Αν.Μεγαλομύστακας στις Βρυξέλλες σε ημερίδα για το ποντιακό ζήτημα
Επόμενο άρθρο(VIDEO) Πλούσιο το πρόγραμμα των «Ελευθερίων Κομοτηνής 2016»