Ενώ το βλέμμα (δημοσιογραφικά) είναι στραμμένο στην ανατολική Μεσόγειο με τις βόλτες του Ορούτς Ρέις, στον Έβρο «τρέχουν» παράλληλα οι εργασίες ανύψωσης του φράχτη, μήκους 27 χιλιομέτρων.

Όμως, ταυτόχρονα ο Στρατός φτιάχνει έχιδνες και πασαλοπήγματα. Όπως έχουμε αποκαλύψει πρώτοι με φωτογραφικό υλικό στο enikos.gr, από τον περασμένο Μάιο, πρόκειται για κατασκευές του Μηχανικού του Δ´ Σώματος Στρατού και Διμοιρίες κατασκευών των Σχηματισμών της περιοχής, με υλικά που προμηθεύεται συνεχώς η Στρατιωτική υπηρεσία.

Ακολουθώντας με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, εκμεταλλευόμενες τις δωρεές πρώτων υλών από φορείς, εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς την κατασκευή και τοποθέτηση τεχνιτών εμποδίων, θέσεων μάχης, επισκευής και εκ νέου τοποθέτησης παρατηρητηρίων, διευθέτησης δρομολογίων, τοποθέτησης φωτισμού αλλά και πραγματοποίησης σειράς άλλων εργασιών σχεδόν σε όλο το μήκος των συνόρων. Με τις ενέργειες αυτές διευκολύνεται το έργο των οργάνων προκάλυψης αλλά και του προσωπικού της ΕΛ. ΑΣ και της FRONTEX στην διεξαγωγή περιπολιών, στην παρατήρηση και στην ασφαλή αποτροπή εισόδου.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μεγάλη ποσότητα των υλών παρασχέθηκε ως δωρεά από μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, που μάλιστα δεν το διαφημίζουν. Για παράδειγμα, μεγάλη επιχείρηση μεταλλουργίας διέθεσε συνολικά 20 χλμ κονσερτίνας και υλικά πασσάλωσης ενώ ακόμη και ο ΟΣΕ διέθεσε μεγάλους δοκούς.

Επιπλέον, πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων διέθεσαν μεγάλες ποσότητες σε αναλώσιμες πρώτες ύλες για την κατασκευή των εμποδίων, που έχουν πλέον τοποθετηθεί σε πολλά σημεία κατά μήκος του Έβρου ποταμού και συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα εμπόδια.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται με νέες κατασκευές και ο υπάρχον φράχτης που βρίσκεται στις Καστανιές, μήκους 12 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν αποκλείουν νέες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, Υπουργών, ενδεχομένως ακόμα και του Τούρκου Προέδρου αυτή τη φορά, συνδυασμένες – κατά πάγια τακτική – με fake news που θα μιλούν για δήθεν φάλαγγες μεταφερόμενων στρατευμάτων από Συρία, Λιβύη, Σομαλία και άλλα φανταστικά μέρη μιας επερχόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που το η αλαζονική ιδεολογία του Ερντογάν έχει πλάσει.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΟ κορονοϊός χτύπησε και την πόρτα του Δήμου Καβάλας-Θετική βρέθηκε εργαζόμενη στο τμήμα καθαριότητας
Επόμενο άρθροΤι θα συνέβαινε αν ο κοροναϊός χτυπούσε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας – Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποιος θα αντικαθιστούσε ποιον