Τέθηκε σε ισχύ το σκληρό lockdown στις Σέρρες, που αλλάζει ξανά τις ζωές των κατοίκων της πόλης. Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές της πόλης, που προσπαθούν να ελέγξουν τη διασπορά…

Το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες «μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαίο από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας μας» όπως είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η καραντίνα αποφασίστηκε εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Από τις 06:00 σήμερα (03.11.2020) και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα ξαναζούν μέρες καραντίνας. Επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες, από τις 21:00 έως τις 05:00.

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους. Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Προηγούμενο άρθροΑνάστελλονται κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις και στον Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΒεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας: Δείτε και εκτυπώστε τις νέες οδηγίες αναλυτικά για κάθε επίπεδο