Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό καταγράφηκε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κατέληξε τα ξημερώματα. Ο άνδρας περίπου 70 ετών είχε υποκείμενα νοσήματα και η καταγωγή του είναι από τον Εχίνο της Ξάνθης

Η ανακοίνωση του νοσοκομείο Ξάνθης για τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στην ΑΜΘ:

“Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια. Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Το τεστ για τον κοροναϊό έγινε στον ηλικιωμένο πριν το θάνατο καθώς υπήρξε συσχέτιση και με άλλα κρούσματα στον οικισμό και το αποτέλεσμα ήρθε μετά το θάνατο και επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικός στον κοροναϊό.

Συνολικά άλλα 8 κρούσματα έχουν ανακοινωθεί επίσημα στην Ξάνθη, 4 εκ των οποίων νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, δύο από αυτά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τα κρούσματα κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Νέστου τίμησε την επέτειο του 1821 (βίντεο)