Καμία εντύπωση δεν προκαλεί σε κανέναν η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς, μετά τις ανακοινώσεις των προσωπικών του απόψεων, η κατάληξη της ιστορίας ήταν προδιαγεγραμμένη.
Η απόφασή του είναι σεβαστή μεν, αλλά όχι εύκολα κατανοητή κυρίως από τον κόσμο που τίμησε με την ψήφο του το πρόσωπό του. Στις εκλογές του 2019 ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ψηφίστηκε κυρίως ως φορέας του πολιτικού προγράμματος της Περιφερειακής Σύνθεσης και δυνάμει εφαρμογέας αυτού.
Αξίζει, πάντως να θυμηθούμε μερικές από τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη στον περιφερειακό τύπο της ΑΜΘ:
«Εδώ και αρκετό διάστημα, εμείς ως παράταξη (Περιφερειακή Σύνθεση), αλλά και μεμονωμένα δεν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς, ούτε σε στείρα αντιπολίτευση, αλλά καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την υγεία τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ενίσχυση επιχειρήσεων και όλους τους τομείς, γενικότερα. Επιζητούμε αυτές οι προτάσεις, να συζητηθούν και κάποιες από αυτές ενδεχομένως να αξιοποιηθούν. Δυστυχώς βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως υπάρχει μία στάση από την μεριά του Περιφερειάρχη, η οποία είναι συνεχώς απαξιωτική με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν ταιριάζουν ούτε στην θέση, αλλά και ούτε στον θεσμό που κατέχει (σ.σ. ο Περιφερειάρχης).
Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ήθος και τις αρχές που μας διέπουν ως άτομα και ως παράταξη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσπαθώντας παράλληλα να κινητοποιήσουμε τη διοίκηση, δίνοντάς της κάποιες προτάσεις όσο και διεκδικώντας πράγματα για τους πολίτες της περιφέρειας μας»
Δήλωνε, επίσης, για τον Περιφερειάρχη ότι «υπάρχουν μειωμένα αντανακλαστικά στην διοίκηση, αλλά και μια εμμονική διάθεση να μην συζητά και να μην κάνει διάλογο» καθώς και ότι «Είναι νομίζω θέμα χαρακτήρα και περισσότερο ανασφάλειάς του (σ.σ. του Περιφερειάρχη)» (Ενήμερος Καβάλας, Νοέμβριος 2020)
Άλλη αξιοσημείωτη δήλωση του είναι η εξής: «Περιφερειάρχης με μέσον δεν μπορείς να γίνεις» (δείτε εδώ) που έλεγε για τον Χρήστο Μέτιο στο όχι και τόσο μακρινό 2019, ενώ την ίδια περίοδο τον καλούσε «να δεσμευτεί ότι δεν θα αναλάβει αμειβόμενο πόστο, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί» (δείτε εδώ).
Άρα λοιπόν διακατέχεται από «τάσεις φυγής», που υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν αποδεκτό, αλλά μιλώντας για Πολιτική μία τέτοια αστάθεια συνιστά μειονέκτημα.
Ο Μιχάλης Αμοιρίδης οφείλει να εξηγήσει κυρίως στους πολίτες της Ξάνθης, αλλά και στον εαυτό του αυτή αλλαγή των απόψεων του! Ο ίδιος οφείλει, όχι μόνο στην παράταξή μας υπό την σημαία της οποίας εξελέγη, αλλά περισσότερο στους πολίτες να εξηγήσει ακόμη πως προέκυψε αυτός ο τρομερός συγχρονισμός: «δήλωση Μ. Αμοιρίδη» – «δελτίο τύπου Χρ. Μέτιου» – «αποχώρηση Μ. Αμοιρίδη» ;
Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί και πρέπει να κάνει απέναντι στους πολίτες που εμφατικά αποζητούν την ευπρέπεια, την συνέπεια και τις «καθαρές κουβέντες» σε όλα τα επίπεδα της Πολιτικής και κατακρίνουν σφόδρα τις πολιτικές κυβιστήσεις και τις προσχηματικές επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πολιτικό δρόμο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει, αλλά κυρίως καλή ευκολία στη λήψη αποφάσεων από δω και πέρα.
Η Περιφερειακή Σύνθεση συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον υπηρετώντας ακλόνητα το πρόγραμμά και τις θέσεις της που εκπορεύονται και απευθύνονται αποκλειστικά στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που εν τέλει κρίνουν τις επιλογές όλων μας, με συνέπεια, ευπρέπεια και σοβαρότητα.
Για την Περιφερειακή Σύνθεση η συμμαχία και η ενότητα που επιδιώκουμε αφορά τους πολίτες της ΑΜΘ.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη φορέων τεχνικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης του τουριστικού τομέα, στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»
Επόμενο άρθροΤα μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00