Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική λειτουργία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, ο οποίος σε σύσκεψη την οποία  συγκάλεσε σήμερα στο γραφείο του με θέμα την λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου, παρέλειψε να προσκαλέσει ή έστω να ενημερώσει την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. Θάσου, κα Μαρία Πολυμέρου.

Υπενθυμίζουμε σε όλους, και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ότι η Θάσος, αν και δεν διαθέτει διοικητική οργάνωση (υπηρεσίες κ.λπ.) αποτελεί ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν έχουν οι εκλεγόμενοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Καβάλας, όπως ο ίδιος.

Αντιθέτως, η Π.Ε. Θάσου εκπροσωπείται  από έναν μόνο Περιφερειακό Σύμβουλο, συγκεκριμένα την κα Μαρία Πολυμέρου, η οποία έχει εκλεγεί και με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ψήφων τόσο η ίδια, όσο και το ψηφοδέλτιο της παράταξης, με την οποία ήταν υποψήφια. Είναι, λοιπόν, δημοκρατικά και θεσμικά επιβεβλημένο η δημοκρατικά εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος του νησιού να ενημερώνεται όποτε συγκαλούνται συσκέψεις με θέματα που αφορούν την Π.Ε. στην οποία είναι η μόνη αιρετή.

Τονίζουμε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ότι η δημοκρατία επιβάλλει έμπρακτα να μην αγνοεί όσους δεν έχουν εκλεγεί με την δική του παράταξη, αλλά να σέβεται την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών, ακόμη κι αν αυτή δεν του είναι αρεστή. Ο ορισθείς Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας οφείλει να κατανοήσει ότι η δημοκρατία αποτελεί τρόπο λειτουργίας, η εφαρμογή του οποίου δεν είναι πάντα εύκολη!

Για την «Περιφερειακή Σύνθεση»

Ο Επικεφαλής

 

Χριστόδουλος Τοψίδης

Προηγούμενο άρθροΓιατί η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο σημαντική για τους Αμερικανούς
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας