Σε δύο σημαντικές τουριστικές Εκθέσεις των Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου.

Στο Βελιγράδι, η Περιφέρεια συμμετείχε στην 40η Belgrade Tourism Fair (Sajam Turizma), όπου τιμώμενη χώρα ήταν φέτος η Ελλάδα. Στη σερβική πρωτεύουσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς εκπροσώπους του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιλογές που προσφέρει η Περιφέρειά μας στους τομείς του θερινού, του θρησκευτικού και του πολιτιστικού τουρισμού. Στην Έκθεση, η Περιφέρεια συμμετείχε ως μέλος της αποστολής του ΕΟΤ.

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας Βουκουρέστι, η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση Romanian Tourism Fair 2018. Η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση με δικό της αυτόνομο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμος Παγγαίου, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜΘ καθώς και πολλοί ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης πραγματοποίησε ειδική παρουσίαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, δημοσιογράφους και μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Αποτιμώντας τη συμμετοχή της Περιφέρειας στις δύο Εκθέσεις, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι «τα μηνύματα από το τουριστικό κοινό των βαλκανικών χωρών είναι ιδιαίτερα θετικά για την περιοχή μας» και πως «η προσπάθεια της Περιφέρειας για παρουσία της στις διεθνείς Εκθέσεις και ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού στο εξωτερικό είναι συνεχής και συστηματική.»

Προηγούμενο άρθροΑνασχηματισμός – Live: Ανακοινώνονται τα ονόματα
Επόμενο άρθροΓια πρώτη φορά ο Παπαχρηστίδειος δρόμος στον Δήμο Παγγαίου την Κυριακή 4 Μαρτίου