slider_image

Ο επικεφαλής του Κέντρου Πρίνου Θάσου κ. Θωμάς Αγγελόπουλος, μίλησε χθες στην εφημερίδα μας για τα προβλήματα του Κέντρου υγείας που δεν λύνονται, παρά τις υποσχέσεις που δίνουν οι τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση δια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας γενικότερα.
Ο κ. Αγγελόπουλος δεν το βάζει κάτω. Διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη υπομονή. Παρόλα αυτά διαπιστώνει ότι ζητήματα που έπρεπε να λυθούν εδώ και μήνες, παραμένουν σε εκκρεμότητα. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα, η ενίσχυση τομέα του ΕΚΑΒ στη Θάσο με 5 άτομα. Ενώ υπάρχουν 23 ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μετατεθούν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, να εργαστούν στο ΕΚΑΒ της Θάσου, το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα. Οι συνεδριάσεις του είναι σπάνιες κι όσες έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αν έγιναν, δεν ασχολήθηκαν με την εκκρεμότητα του Κέντρου υγείας του Πρίνου, στο οποίο θα είναι η έδρα του ΕΚΑΒ Θάσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, όλοι τώρα περιμένουν τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου, ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Αν το υπηρεσιακό συμβούλιο γνωμοδοτήσει θετικά, που είναι μάλλον φυσιολογικό κι εύκολο να γίνει, τότε το ΕΚΑΒ από τις 23 αιτήσεις – οι περισσότεροι θέλουν να μετακινηθούν από την Αθήνα για να εργαστούν Θάσο – θα πρέπει να επιλεγούν τα πέντε άτομα που θα ενισχύσουν τον τομέα του νησιού.

«Περιμένουμε την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου», είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος έφερε ένα ακόμη παραδείγματα προβλημάτων, που δεν λύνονται.

Πρόκειται για δύο επιπλέον εργαζόμενους στο κέντρο υγείας, μέσω των προσλήψεων 4000 ατόμων που θα εργαστούν στο ΕΣΥ για 12 μήνες. Σχετικά με τη θέση νοσηλεύτριας Τ.Ε. δεν υπήρξε ενδιαφέρον κι έτσι η θέση πρέπει να επιδιωχθεί να καλυφθεί με επαναπροκήρυξη, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Αντίθετα φαίνεται ότι υπήρξε ενδιαφέρον για να καλυφθεί μία θέση διοικητικού υπαλλήλου. Ο κ. Αγγελόπουλος δεν γνωρίζει πότε θα τρέξει η διαδικασία και ο διοικητικός υπάλληλος θα αναλάβει εργασία στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Πριν από μία εβδομάδα κι αφού τα προβλήματα δεν λύνονται, παρά τη θετική βούληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και των προσπαθειών που κάνουν, ειδικά ο κ. Γ. Παπαφιλίππου, ο  κ. Αγγελόπουλος έστειλε υπόμνημα μέσω του Στ. Τσολάκη στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε με το υπόμνημα για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πρίνου και υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα
Επόμενο άρθρο«Όχι» στην κατάργηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Κάτω Νευροκόπι