Δικαστική ήττα για τα Επιμελητήρια ΑΜΘ καθώς σύμφωνα με την fonirodopis.gr το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με προσωρινή διαταγή έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης

Συγκεκριμένα:

Δημοσιεύτηκε το Σάββατο (4/7) η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης σχετικά με αίτημα προσωρινής διαταγής που υπέβαλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αναφορικά με την εκτέλεση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων που προκλήθηκαν από τα Επιμελητήρια όλης της Περιφέρειας στην εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ.

Με την απόφαση πιθανολογήθηκαν ως νόμιμοι και βάσιμοι οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στην αγωγή ακύρωσης και ανεστάλησαν οι εν λόγω αποφάσεις. Ως εκ τούτου παραμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ και η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου.

Τι είχε προηγηθεί

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ τόνιζαν ότι «προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας (σ.σ. ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ) τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου».

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως διευκρίνιζαν, διότι «μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Η «έλλειψη συνεργασίας με την Πρόεδρο» την οποία επικαλούνταν ως αιτία αλλαγής τα Επιμελητήρια αποτελούσε η προ δύο μηνών περίπου απόφαση της πρώτης να αντικατασταθεί ο επί 20ετίας Γενικός Διευθυντής της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Αρχοντίκης με τον κ. Γεωργαντά, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Οι αντιδράσεις αυτές πάντως δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια ΑΜΘ η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ με ποσοστό 49,21%, αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης ορισμού προσωρινού προέδρου καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης», σημειώναμε χαρακτηριστικά στις 20 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα προκαταβολή: Από 2.000€ έως 500.000€ θα δουν στους λογαριασμούς τους 100.000 επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΟι “Πάνθηρες” «επαναπατρίζουν» τον Βαγγέλη Καρατσομπάνη