Αν και δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα…

Δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα ένας Έλληνας από το Διδυμότειχο όταν έλαβε ένα e-mail που υποτίθεται ότι είχε σταλεί από εταιρεία ταχυμεταφορών και του ζητούσε να καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό ποσό, δήθεν για την παράδοση δέματος.

Χωρίς να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απάτη, συμπλήρωσε τα στοιχεία και τον κωδικό της τραπεζικής του κάρτας, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει στους χάκερ πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, από τους οποίους έκαναν συνεχεία μεταφορές χρημάτων, αρπάζοντάς του συνολικά 7.755 ευρώ! Το θύμα κατέφυγε στην Ασφάλεια και οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνες για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

Εξαπάτησαν υπάλληλο τουριστικού γραφείου

Σε ένα τουριστικό γραφείο στην Κομοτηνή τηλεφώνησε ένας άγνωστος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ισχυρίστηκε ότι είναι πελάτης και έπεισε την υπάλληλο ότι ήθελε να καταθέσει χρήματα για την αγορά εισιτηρίων στον λογαριασμό της επιχείρησης. Με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του τουριστικού γραφείου και να μεταφέρει ποσά ύψους 4.338 ευρώ σε άλλους λογαριασμούς. Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη διενεργεί η Ασφάλεια Κομοτηνής.

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΚ: Εργασίες συντήρησης των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη στη ρήξη του δεξιού αναχώματος στην κοίτη του ποταμού Νέστου