img_1222-1.jpegΤην απόλυτη διαφωνία του με την προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, έστω και προσωρινή, στον Έβρο ή και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης. 
Την απόλυτη διαφωνία του με την προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, έστω και προσωρινή, στον Έβρο ή και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης.
Ο κ. Παυλίδης επιρρίπτει ευθύνες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το γεγονός ότι εμφανίστηκε να συγκαταλέγει μεταξύ των έξι περιοχών της χώρας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες και τον Έβρο.
«Στον Έβρο δεν υπάρχουν σε αναμονή, ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες, και το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια έχει επιλεγεί ο Έβρος για να μισθωθούν 180 κατοικίες. Η κυβέρνηση το διέψευσε, εμείς αποδεχόμαστε την διάψευση αυτή γιατί υποστηρίζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης, όμως ταυτόχρονα φάνηκε καθαρά ότι η πληροφορία έφτασε στην κυβέρνηση εκ μέρους μας στις 10 Φεβρουαρίου. Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να δρα μέσα στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα. Έχουμε Σύνταγμα, νόμους, είμαστε συντεταγμένη πολιτεία», σημειώνει με έμφαση ο κ. Παυλίδης.
Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρει ότι η ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη είναι «αδιαπραγμάτευτη δημοκρατική κατάκτηση της Ελλάδας και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές μουσουλμανικών πληθυσμών από την Συρία».
«Πως θα μπορούσαν κατοικίες που είναι δίπλα στα σύνορα, να λειτουργήσουν σε σχέση με τους παράνομα εισερχομένους μετανάστες; Θα μπορούσαν να αστυνομευθούν; Δεν έχουμε την πολυτέλεια για διεθνιστικές συμπεριφορές σε μια Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και με όλα τα ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα που βιώνουμε γύρω μας», καταλήγει ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά την δημιουργία των hot spots και των κοινωνικών εντάσεων που εγείρει η κατασκευή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο κ. Παυλίδης συστήνει ψυχραιμία και διάλογο τοπικών κοινωνιών και κυβέρνησης. «Για τα hot spots πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Η κυβέρνηση όμως οφείλει να ενημερώνει και να συνδιαλέγεται. Όχι σε τετελεσμένα γεγονότα. Είναι μειωμένη η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι υπέρ της συνεννόησης με την κυβέρνηση, αλλά και της ιεράρχησης των αγαθών των πολιτών. Πρέπει να κατεβούν οι τόνοι».

Πηγή:http://m.euro2day.gr/1399492/article.aspx

Προηγούμενο άρθροΔημοτική Ενωτική Παρέμβαση Παγγαίου: Παρόντες, σε όποια πολιτική πρωτοβουλία και αν αναληφθεί για τον ΤΑP από τους άμεσα θιγόμενους αγρότες 
Επόμενο άρθροΑπάντηση στον Λαζόπουλο για τα σχόλιά του περί αναπηρίας και εμμονών δίνει ο Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας