Έτοιμη προς χρήση είναι από σήμερα (04/05) η νέα ράμπα για ΑμεΑ μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, οι προδιαγραφές της οποίας είναι πλέον σωστές και κατάλληλες για την εύκολη πρόσβαση Ατόμων με ειδικές Ανάγκες.

Τη ράμπα εγκαινίασε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου, Αναστάσιος Σεραφειμίδης, μαζί με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου, Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη.

«“Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς”, αυτό το σύνθημά μας… επιτέλους έγινε αυτή η ράμπα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης, τονίζοντας πως για τα ΑμεΑ η προσβασιμότητα είναι η είσοδος σε κάθε κτίριο.

«Ήταν χρέος μας προς τους συμπολίτες μας…στόχος της δημοτικής αρχής να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των ΑμεΑ και των ευάλωτων συνδημοτών μας» επεσήμανε με τη σειρά του ο κ. Σεραφειμίδης.

O Aναστάσιος Σεραφειμίδης
Η πολιτικός μηχανικός και εργολάβος δημοσίων έργων που ανέλαβε το έργο, Μαρία Κουρίδου, έκανε λόγο για την ακατάλληλη παλιά ράμπα, η οποία είχε πολύ μεγάλη κλίση και ήταν πιο στενή, μη πληρώντας έτσι τις απαραίτητες προδιαγραφές.

H Μαρία Κουρίδου
«Γενικά δεν έχουμε καταλληλότητα στην προσβασιμότητα (των κτιρίων), ωστόσο, αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο (της νέας ράμπας), είμαστε ευχαριστημένοι για την υλοποίησή του» σημείωσε ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

O Νικόλαος Παπαδόπουλος
Για την εμπειρία της με τη ράμπα μίλησε η πρώην Γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Λογαρά: «Η προηγούμενη ράμπα ήταν πλήρως ακατάλληλη και μη προσβάσιμη προς τα ΑμεΑ…αποφασίσαμε μετά από εννιά χρόνια να γίνει μια νέα ράμπα για να εισερχόμαστε εντός του κτιρίου…δε μπορούσα να ανέβω, φώναζα κόσμο να με βοηθήσουν να μπω στο δημαρχείο.»

Προηγούμενο άρθροΔράση δενδροφύτευσης διοργάνωσε ο Δήμος Νέστου με τους μαθητές των σχολείων
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Η μεγάλη πίεση που ασκήσαμε και ο διάλογος απέδωσε καρπούς- Ανοίγει σύντομα ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα