Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κάναμε προσπάθειες επί τρεις μήνες να οριστεί συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου. Στόχος μας, λόγω της πλήρους αδράνειας του ΥΠΑΑΤ για την κτηνοτροφία, η αμφίπλευρη ενημέρωση και η αφύπνιση του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου αλλά και η κατάθεση προτάσεων μας. Συνεχείς παλινωδίες, αναβολές και έλλειψη σοβαρότητας από το γραφείο του υπουργού και συγκεκριμένα με την κ. Αποστόλου με την οποία συνομιλούσαμε, δεν έστεψαν με επιτυχία την προσπάθειά μας αυτή. Αφού γίναμε αρκετά φορτικοί, όπως φάνηκε, παραπεμφθήκαμε από την ίδια στο διευθυντή του υπουργείου κ.Ν.Βάγια. Προσπαθήσαμε επί μια εβδομάδα να επικοινωνήσουμε μαζί του, όμως η γραμματέας του μας ενημέρωνε συνεχώς, ότι βρίσκεται σε σύσκεψη και ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί μας. Δυστυχώς δεν είχαμε αυτή την τιμή!
Ίσως η έλλειψη μεσολαβητών (βουλευτές, αυτοδιοικητικοί) να ευθύνεται για την αποτυχία της επίτευξης του στόχου μας. Ίσως να φταίει η μη κομματική μας διαπίστευση, που δεν δημιουργεί συνομιλητές ελεγχόμενους και με προβλέψιμη συμπεριφορά. Ίσως να φταίει απλώς ότι ο υπουργός δεν θέλει να συναντήσει πραγματικούς κτηνοτρόφους εκλεγμένους στα σωματεία τους αλλά προτιμά αυτόκλητους συνομιλητές που πολλές φορές δεν εκπροσωπούν κανέναν ή που δεν είναι ούτε κτηνοτρόφοι. Δεν πειράζει! Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι τον κύριο Αποστόλου όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, υπεύθυνος επί των αγροτικών αλλά και σαν αναπληρωτής υπουργός, όποτε μας ζητήθηκε ήμασταν πάντα παρόντες για να συνομιλήσουμε μαζί του. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι όσα μας έλεγε τότε ήταν αναληθή και λόγια του αέρα.

Παρά την προσβλητική του συμπεριφορά αλλά και του υπουργικού του γραφείου, δεν πρόκειται ποτέ να τον θεωρήσουμε ανεπιθύμητο στην περιφέρειά μας. Αρκεί όταν θελήσει να έρθει να μη λέει αερολογίες και ανακρίβειες όπως κάνει μέχρι σήμερα σε όλες του τις εξορμήσεις στην ελληνική περιφέρεια. Γιατί εδώ ξέρουμε να απαντάμε ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια. Αρκεί να μη χρησιμοποιεί αντιπολιτευτικό τόνο στον λόγο του, όταν είναι εδώ κι ενάμιση χρόνο ο ίδιος υπουργός. Αρκεί να έρθει για να λύσει προβλήματα και όχι για να ωραιοποιήσει τη δύσκολη καθημερινότητα των κτηνοτρόφων, μοιράζοντας με τα λόγια εκατομμύρια ευρώ και φέρνοντας μόνο στη θεωρεία, την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. Αρκεί να έχει εξοφλήσει τις από προηγούμενα έτη υποχρεώσεις του υπουργείου έναντι των κτηνοτρόφων και όχι να εξαγγέλλει πληρωμές που συνήθως δεν γίνονται ή όταν γίνονται είναι ελλιπείς και με πολλά προβλήματα. Τελευταίο παράδειγμα κακής πληρωμής η συνδεδεμένη ενίσχυση των αιγοπροβάτων και των βοοειδών.

Σεβόμενοι το υπουργικό αξίωμα του κυρίου Αποστόλου δεν θα προχωρήσομε σε χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς όμως ο σεβασμός αυτός απέναντι στον υπουργό, πηγάζει μόνο από το αξίωμά του και όχι από τον ακέραιο λόγο του, τη συνέπειά του και κυρίως το έργο του.

Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τη λύση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Όπως έγινε με τους προηγούμενους κυβερνόντες, όπως γίνεται με τους νυν και όπως θα γίνεται με τους επόμενους αν χρειαστεί. Εμείς ή όποιοι άλλοι βρίσκονται στη θέση μας. Μέσω της ανακοίνωσής μας, στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στο ριζοσπάστη υπουργό μας και του αφιερώνουμε τη λαϊκή ρήση που λέει <<Χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν ξεπεζέψεις>> .
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣτον ΑΟΚ παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Καβάλας το γήπεδο του Κρυονερίου
Επόμενο άρθροΑκόμη ένα τροχαίο ατύχημα στο Περιγιάλι