Μεγάλες καταστροφές και ζημιές αρκετών δεκάδων ευρώ άφησε πίσω του το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας Genesis που έπληξε την Ξάνθη την Παρασκευή.
Η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο της Ξάνθης, λόγω των εργασιών για την τοποθέτηση φυσικού αερίου, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μίας και οι δεκάδες λακκούβες που αριθμεί η πόλη και είχαν καλυφθεί πρόχειρα με χώμα, άνοιξαν ξανά με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτές.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσκασαν τα λάστιχά τους ή κόντεψαν ακόμη και να τρακάρουν, καθώς οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να μην έχουν ορατότητα οι διερχόμενοι οδηγοί και να μην αντιλαμβάνονται την ύπαρξη λακκούβας. Δεκάδες ήταν τα περιστατικά στα οποία κλήθηκε η οδική βοήθεια για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων, ενώ στα social media η οργή των κατοίκων ξεχείλισε.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμος Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Ξάνθης ώστε να αποδοθούν ευθύνες, «δείχνοντας» ουσιαστικά την κατασκευάστρια εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της τοποθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου. Μια ενέργεια ωστόσο που δεν φάνηκε να ικανοποιεί την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες και στον Δήμο, μίας και η τραγική εικόνα του οδικού δικτύου της πόλης «λιμνάζει» εδώ και μήνες.

114 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνολικά 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Ξεχείλισε ρέμα

Μεγάλα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο ορεινό οδικό δίκτυο, όπου στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Σταυρούπολης ξεχείλισε ρέμα με αποτέλεσμα ορμητικά νερά να σκεπάσουν το οδόστρωμα και η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί. Η στάθμη του ποταμού Κόσυνθου ανέβηκε αισθητά, τόσο στην ορεινή ζώνη όσο και μέσα στην πόλη ενώ μεγάλες ποσότητες νερού αναμένεται να «κατεβάσει» και ο Νέστος τις επόμενες ημέρες.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος οι οποίες ωστόσο αποκαταστάθηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Προηγούμενο άρθροΟριακή η κατάσταση στα Τενάγη των Φιλίππων: Τοπικές πλημμύρες και καταστροφές εντός των χωραφιών
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στην Λευκωσία: Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων