Συνολικά 12 από τα 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μια πτώση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ξάνθη, στα αποτελέσματα της Δευτέρας καταγράφεται νέα άνοδος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χαρδαλιάς: Μας προβληματίζει η Ξάνθη

Ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Ξάνθη και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις ορεινές περιοχές του δήμου Μύκης. Σημείωσε ότι το βράδυ θα υπάρξει μια σύσκεψη προκειμένου να γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων στον Εχίνο ώστε να διαπιστωθεί πώς είναι η κατάσταση.

«Μας απασχολεί η κατάσταση στην Ξάνθη, μας προβληματίζει η περιοχή», τόνισε και πρόσθεσε: «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκεί από τους κατοίκους και οφείλω αυτό να το ομολογήσω και να το αναγνωρίσω. Δεν ξέρω ακόμα αν βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ, αυτό θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες αποφάσεις λαμβάνουμε έχουν ένα και μόνο γνώμονα, ένα και μόνο άξονα, το καλό των ίδιων των κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έξαρση, επέκταση ή πολλαπλασιασμός του ιού στην ευρύτερη περιοχή».

«Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση σε όλη αυτή τη διαδρομή, υπό το βάρος των εύλογων πιέσεων και ανησυχιών αλλά και της ψυχολογικής πίεσης όλων εκείνων που εμπλέκονται. Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με απέραντο σεβασμό στην καθημερινότητα του καθενός συμπολίτη μας και στον οικογενειακό του προγραμματισμό. Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο μετράει να παραμείνει ο άνθρωπος αυτός ασφαλής, να παραμείνουν ασφαλείς οι γύρω του», τόνισε με έμφαση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΣε λειτουργία τέθηκε το έργο άρδευσης στην Λεκάνη του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΕπίθεση από τουρκικά ΜΜΕ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Τι γράφουν για την επίσκεψη στο Αγαθονήσι