sorras-trapeza

Σε επιδημία που έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις ΔΟΥ της χώρας εξελίσσεται πλέον το φαινόμενο «Αρτέμη Σώρρα», με εκατοντάδες πολίτες να προσέρχονται σε Εφορίες υποβάλλοντας μια εξουσιοδότηση από τον εν λόγω κύριο, ο οποίος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αποδέχεται να τους πληρώσει τα χρέη στην εφορία από την «αμύθητη» περιουσία του.

Τελευταίο φαινόμενο και στη ΔΟΥ Καβάλας, όπου φορολογούμενος έστειλε εξώδικο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ μαζί με την εξουσιοδότηση του κ. Σώρρα ότι καλύπτει το χρέος του συγκεκριμένου φορολογούμενου από τον δικό του λογαριασμό.

Η απάντηση της εφορίας ήταν ότι η εφορία δέχεται μετρητά, επιταγές, ή κάρτες και όχι τα έγγραφα του προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις», την οποία έχει συστήσει ο κ. Σώρρας.

Το χρονικό των… ομολόγων Σώρρα

Στα χρόνια της κρίσης και της απελπισίας ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ως ένας σύγχρονος «Μεσσίας», ο οποίος υποσχόταν ότι με 600 δισ. θα βάλει μία και καλή τέλος στο χρέος της Ελλάδας.

Για να γίνει μάλιστα πειστικός ήθελε από την πρώτη στιγμή να εμφανίζει δικαστικά έγγραφα που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαινομενικά αποδείκνυαν την ορθότητα των υποσχέσεών του. Εγγραφα που στη συνέχεια θα τα κράδαιναν οι πιστοί οπαδοί του ως τις μεγάλες «αποδείξεις» με τις οποίες θα γιγάντωναν το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών το 2013 ήρθε να του δώσει το «έρεισμα» που ζητούσε. «Ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» έγιναν φέιγ βολάν από τα μέλη της οργάνωσης, που διατυμπάνιζαν ότι ήρθε γι’ αυτούς η «δικαίωση». Χαρακτηριστικά επικαλούνταν ότι η απόφαση αναφέρει πως «ο Σώρρας τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600.000.000.000 δολαρίων που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων με την επωνυμία Red Partner Limited που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το ποσό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου 100.000.000.000 δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας (…). Συγκεκριμένα τούτος (ο Σώρρας) προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρο ποσό στο ελληνικό κράτος υπό μορφή δανείου».

Μάλιστα, τα παράδοξα δεν σταμάτησαν εκεί. Πολίτες που πίστεψαν στην ύπαρξη των χρημάτων άρχισαν να στέλνουν εξώδικα προς τις κατά τόπους ΔΟΥ ζητώντας το συμψηφισμό των οφειλών τους με τα ομόλογα του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η υπόθεση Σώρρα είχε φτάσει το 2013 στο δικαστήριο μετά από μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί κατάθεσης 600 δισ. σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Μετά το «θολό» τοπίο, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, που δημιούργησε η απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μόνο ο Άρειος Πάγος είναι αυτός που θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής υπέβαλε χθες αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. «Η απόφαση γράφει ότι τα χρήματα υπάρχουν και είναι κατατεθειμένα. Πρόκειται για μία αδιανόητη δικαστή απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Και αυτό γιατί η επίκλησή της μπορεί να παρασύρει συμπολίτες μας να πιστέψουν τα λεγόμενα του Σώρρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι που πλήρωσαν 60 ευρώ για έξοδα επιδόσεως εξωδίκου ζητώντας την αποπληρωμή των χρεών τους προς την Εφορία από τα ομόλογα Σώρρα. Ο Αρειος Πάγος μπορεί να ζητήσει αναίρεση υπέρ του νόμου και να ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Πανταζής.

Ο Αρτέμης Σώρρας, γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας, σχολίασε χθες ειρωνικά το θέμα της δικαστικής απόφασης. «Ναι, είμαι ο πιο επικίνδυνος που υπάρχει για όλο το καθεστώς και όλους τους μηχανισμούς του. Εάν θέλετε στοιχεία και αποδείξεις, να σας τις δώσω επίσημα για να μην εκτίθεστε δημοσίως. Ζητήστε μου και θα σας δώσω εγώ στοιχεία, επικίνδυνα ζώα».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Προηγούμενο άρθροΑποδείξεις: Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα – Δεν λειτουργεί το σύστημα!
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα των λαϊκών δρώμενων των Θεοφανείων απο σήμερα στη Δράμα