Συνοδευόμενος από 5 υπουργούς και την σύζυγο του Μαρέβα (τον ακολουθεί σχεδόν πάντα στις περιοδείες του), φτάνει απόψε Παρασκευή στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα παραμείνει ως το μεσημέρι της Κυριακής σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Ο κ.Μητσοτάκης που θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου που θα αντικαταστήσει τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα επτά ημερών καθώς μέλος του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Θα βρίσκονται επίσης μαζί του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Καραμαλάκης, αφού όλοι τους έχουν αρμοδιότητες που αφορούν τις δυο σημαντικές επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει. Ακόμα θα τον συνοδεύουν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης.

Το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Φερών, όπου ήδη έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο νέος φράχτης μήκους 27 χιλιομέτρων για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών, κάνοντας ουσιαστικά… θεμελίωση του έργου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 8 μήνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Εκεί, πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ενώ η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητα της, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει πολλαπλά μηνύματα, που αφορούν και την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και την αποτροπή εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγο του Μαρέβα θα συναντήσουν τον γιο τους Κωνσταντίνο που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία σε Μονάδα Πυροβολικού της Αλεξανδρούπολης, αφού εδώ παρουσιάστηκε και παρέμεινε μετά την ορκωμοσία του.

Μετά το μεσημέρι θα “πετάξουν” με ελικόπτερο για την Σαμοθράκη. Εκεί θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Σαμοθράκης από τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και το δημοτικό συμβούλιο που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση στην χθεσινή του συνεδρίαση. Θα αναφερθεί στις ενέργειες που έχει κάνει από πέρυσι η Κυβέρνηση του για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού, με τον 5πλασιασμό της κρατικής επιχορήγησης για την ακτοπλοϊκή γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης (από τις 700.000 τον χρόνο στα 3,5 εκατ. ευρώ το χρόνο), τον καθαρισμό των δύο λιμανιών Καμαριώτισσας και Θέρμων μετά από πάρα πολλά χρόνια, τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών από την θεομηνία του 2017 και την επιδοτούμενη γραμμή Σαμοθράκης-Λήμνου το καλοκαίρι.

Ο κ.Μητσοτάκης που θα διανυκτερεύσει στο νησί μαζί με τους υπουργούς, θα αναχωρήσει από αυτό το μεσημέρι της Κυριακής και αφού επισκεφθεί κάποιες περιοχές του, το μεσημέρι της Κυριακής επιστρέφοντας στην Αθήνα. Αυτά έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από το πρόγραμμα του και δεν περιλαμβάνεται άλλη συνάντηση ή επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ή κάπου αλλού στο νομό.

Πηγή:www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΕφορία: Ποιες συναλλαγές μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά
Επόμενο άρθροΤοποθέτηση αυτόματων απινιδωτών στους οικισμούς Παναγίας και Ποταμιάς Θάσου