Η «Πρωτοβουλία των 100 Ευφυών Πόλεων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επίκεντρο τις 100 πόλεις, στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών για μια ευφυή, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Αποτελεί δε σημαντικό εργαλείο δικτύωσης, αλλά και μοχλό εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση δράσεων της στρατηγικής των πόλεων.
https://www.intelligentcitieschallenge.eu/

Στους επόμενους 18 μήνες, η Καβάλα μέσω συμμετοχικών διαδικασιών και δράσεων και λαμβάνοντας την καθοριστική καθοδήγηση Ελλήνων και Ευρωπαίων μεντόρων, θα συγκεκριμενοποιήσει το όραμα της, τους στρατηγικούς της στόχους, θα χαράξει την πορεία υλοποίησής τους και θα υλοποιήσει, από κοινού με άλλες πόλεις του δικτύου, μικρές, πιλοτικές δράσεις της στρατηγικής της.

Αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας αυτής είναι η συμμετοχή των πολιτών και των Κοινωνικών Εταίρων. Ο Δήμος Καβάλας έχει ήδη ξεκινήσει τα Εργαστήρια διαβούλευσης με το “τοπικό οικοσύστημα”, το σύνολο δηλαδή των εμπλεκομένων σε αυτή την προσπάθεια.

Κεντρικό θέμα του Εργαστηρίου «Πορεία Υλοποίησης και Αξιολόγηση Δράσεων» της Πέμπτης 28/5/2021, αποτέλεσε η διαβούλευση του οράματος, των φιλοδοξιών, των στόχων και κυρίως των δράσεων που υλοποιούνται ήδη ή σχεδιάζονται και με τις οποίες θα επιτευχθούν οι απώτεροι σκοποί που έχουν τεθεί.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας, όσο και έργα που θα υλοποιήσουν / υλοποιούν και άλλοι Κοινωνικοί Εταίροι της περιοχής του Δήμου.

Στο εργαστήριο, το οποίο είχε διάρκεια 2 ωρών, συμμετείχαν ενεργά 40 εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους η οποία αποτελεί το έναυσμα για τη δημιουργία του τοπικού οικοσυστήματος για μια πόλη που επιδιώκει την ανάπτυξή της με ευφυή, κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στο Δημαρχείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΙΚΚΙΚ: Η ανιστόρητη αυτή απόφαση να επιλεγεί η πόλη μας τόπος της συνάντηση αυτής, αποτελεί πρόκληση για την ιστορία της πόλης μας