Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα που δημιουργήθηκε με την εκδρομή στις Βρυξέλλες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, μετα από πρόσκληση-πρόκληση του Χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή Συναδινού

Με εντολή του ΓΓ του ΥΠΠΕΘ Ιωάννη Παντή, η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης και χρηματοδότησης από τον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε.Συναδινό, αναβάλλεται.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία Ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των Νεοναζιστικών του απόψεων.

Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών , όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο, να απεμπλακεί από τα κόμματα. Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

Προηγούμενο άρθρο«Ωρα της Γης» Και ο Δήμος Καβάλας έσβησε τα φώτα απόψε, στις 20:30 τοπική ώρα, σε κεντρικά κτίρια.
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε χθές η ΠΕΔ Α.Μ.Θ στη Δράμα