Σε μία μεγάλη δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προχωρούν από κοινού το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση και η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Θα προσφέρουν εξοπλισμό για τις ανάγκες του Νεογνολογικού Τμήματος και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, με κόστος που αγγίζει τις 90.000 ευρώ.

Η σύμβαση για τη δωρεά, μεταξύ των δωρεοδόχων και του Νοσοκομείου, υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο και έλαβε τελική έγκριση στις 31/1/2022 από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα.

Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες φορείς, τη δωρεά υπογράφουν και οι εταιρείες DRAEGER HELLAS και Βιοπρομηθευτική.

Ο εξοπλισμός με τον οποίο θα ενισχυθεί το Νεογνολογικό Τμήμα και η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου μας περιλαμβάνει:

προμηθευτών, με αντικείμενο την δωρεά:

– ένα Νεογνικό Αναπνευστήρα Babylog VN600,

– μία Θερμοκοιτίδα υβριδικού τύπου συμπεριλαμβανομένου στατώ ορού και λογισμικού Davelopmental Care Babyleo TN500

– ένα μηχάνημα χορήγησης NO EKU NO-A με αισθητήρια ροής και

– ένα μηχάνημα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (a-EEG) Unique – CFM

Σημαντική δωρεά του Συλλόγου Ορεστιαδιτών «Ορέστης»

Σύλλογοι, φορείς, εταιρείες, μεμονωμένοι ιδιώτες, κατά καιρούς, ενισχύουν με τις μικρές ή μεγάλες δωρεές τους τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καλύπτοντας αρκετές από τις πολλές ανάγκες του, είτε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είτε συμβάλλοντας στη βελτίωση των υποδομών.

Εξάλλου, στο τερατώδες κτιριακό συγκρότημα της Δραγάνας, που λειτουργεί από το 2003, υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες, ενώ δεν έχει γίνει ποτέ μία ολοκληρωμένη παρέμβαση συντήρησής του, πέρα από κάποιες μεμονωμένες ενέργειες που δεν λύνουν σε βάθος χρόνου τα προβλήματα. Πρόσφατα, σε δηλώσεις του στο zougla.gr, μετά από καταγγελία πολίτη, ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος είχε αναφερθεί στις προσπάθειες της διοίκησης -η οποία ανέλαβε πριν δύο χρόνια- να εργαστεί ως προς την βελτίωση των «ταλαιπωρημένων» εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. «Προφανώς και συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα γιατί η κακοτεχνίες και η μη συντήρηση τόσων χρόνων φέρνει πολλά προβλήματα στην επιφάνεια. Η σημερινή διοίκηση από την αρχή είδε την σοβαρότητα των κτηριακών προβλημάτων και την αναγκαιότητα των όποιων οικονομικών παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να ανακαινίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κλινικές, να στεγανοποιήσουμε το κτήριο, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να τελειώσει σε 1-2 χρόνια».

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του Νοσοκομείου και την αδυναμία του κράτους να το ενισχύσει ουσιαστικά, είναι πολλοί οι φορείς και οι πολίτες που το στήριξαν και το στηρίζουν, διαχρονικά, μέσα από δωρεές τους. Από προμήθεια μηχανημάτων, επίπλων και λοιπού εξοπλισμού, μέχρι ανακαίνιση διάφορων χώρων, οι προσφορές είναι διαρκείς.

Μία από αυτές, εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Ο λόγος για τον Σύλλογο Ορεστιαδιτών Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας «Ο ΟΡΕΣΤΗΣ» , που εξέφρασε την επιθυμία του να προβεί στη δωρεά αντικατάστασης δαπέδων σε τρία δωμάτια της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ) του Νοσοκομείου. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δωρεά, αφού, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα δάπεδα σε πολλούς χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ σε κάποια τμήματα έχει γίνει η αντικατάστασή τους. Η αντικατάσταση των δαπέδων της ΜΕΛ θα ξεκινήσει άμεσα.

Επιπλέον, ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου προχώρησε στην προσφορά υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Της Κικής Ηπειρώτου

Προηγούμενο άρθροΒελτίωση της εικόνας στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας μετά την απελευθέρωση μουσικής και ωραρίου
Επόμενο άρθρο«Τρίζει» η καρέκλα υπουργού – Ο «λάθος στόχος» που τον «ζορίζει»