Στολίδι για την πόλη της Ξάνθης έγινε ξανά το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι.Μετά από τις εργασίες αναστήλωσης, το κτίριο που είχε ρημάξει τα προηγούμενα χρόνια μαγεύει ξανά τoυς περαστικούς. 
Η οικία του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 17 στην Ξάνθη, όπου γεννήθηκε. Η οικογένεια Χατζιδάκι έμενε στον τρίτο όροφο.

Στο σπίτι υπήρχε και πιάνο, όπου ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε τα πρώτα μαθήματα μουσικής, με μία Αρμένισα δασκάλα.Η αποπεράτωση του κτίριου έγινε πριν από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, που από τις αρχές του 2000 είχε σαν στόχο να παραδώσει στο κοινό το κτίριο στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πολυτάλαντος Μάνος Χατζιδάκις.

Στο κέντρο Μάνος Χατζιδάκις θα ενταχθούν πολυποίκιλοι τομείς δραστηριοτήτων, όπως τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τομέας αγώνων τέχνης, τομέας μουσικών συνόλων,τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, τομέας παραγωγικών εκδόσεων, τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών και τομέας πολίτης Χατζιδάκις.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα στις Πανελλαδικές με μαθήματα Γενικής Παιδείας-video
Επόμενο άρθροΣτη Καβάλα το Πανελλήνιο συνέδριο ναυτικών μουσείων