Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διακομίστηκε εσπευσμένα πριν από λίγο η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το e-evros.gr, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέχρι και αυτή την ώρα.

Η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών, βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από νωρίς σήμερα το πρωί.

Σήμερα το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή μία μουσική εκδήλωση – συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Πρόκειται για προγραμματισμένη εκδήλωση, η οποία ίσως είναι από τις ελάχιστες που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης Μαργαρίτα Θεοδωράκη

“Να αγαπάμε τον μπαμπά”

Χθες, σε δήλωσή της για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα κάλεσε “να αγαπάμε τον μπαμπά. Να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον μπαμπά”.

Μιλώντας στο Mega, για το χαμό του πατέρα της και σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, η Μαργαρίτα τόνισε:

“Στο τέλος της ζωής του ήτανε πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα για 20 μέρες, υπέφερε, δεν ήθελε να ζήσει άλλο, τελικά τελείωσε σήμερα το πρωί. Τα πνευμόνια του δεν λειτουργούσαν”.

“Αυτό που θέλω να πω είναι να μην τον ξεχάσουμε τον μπαμπά. Ήταν καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, μεγάλος καλλιτέχνης με ωραίες μελωδίες και πολύ αγώνα. Πολύ αγώνα, πολλές θυσίες, αυτός ήταν ο μπαμπάς” πρόσθεσε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη.

“Δυστυχώς πέθανε οδυνηρά”

“Δεν το πιστεύω, κάθομαι εδώ και είναι σαν να κοιμάται και τον χαϊδεύω και τον νανουρίζω… Είναι ήρεμος, είναι ήρεμος, κλείσανε τα μάτια του και δεν το πιστεύω. Δεν μπορούσε να μιλήσει τις τελευταίες μέρες, ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ήθελε να πεθάνει, μας παρακαλούσε, να πεθάνει, να βρούμε μια ένεση. Είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς πέθανε οδυνηρά”, υπογράμμισε.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΜονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ θα κατασκευάσει ο Δήμος Καβάλας
Επόμενο άρθροΓείτονες έσωσαν ηλικιωμένη και τον εγγονό της απο την φωτιά-video