metios5-604x343

Η κινητικότητα στη Νέα Δημοκρατία για την επιλογή και ανακοίνωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συνεχίζεται. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μία ακόμη προετοιμάζεται ώστε να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στα γραφεία της διοίκησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός από τον Χρήστο Μέτιο έχουν κληθεί οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση». Πρόκειται για 37 περίπου άτομα. Στη συνάντηση φημολογείται ότι θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι απόψεις για το περιεχόμενο της συνάντησης διίστανται. Το πιθανότερο πάντως είναι κατά τη διάρκειά της να ανακοινωθεί η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα Μέτιου. Ταυτόχρονα, όσοι τον αμφισβητούν θα έχουν μια τελευταία όπως φαίνεται ευκαιρία ώστε να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους.

Σημαντικό σημείο της υπόθεσης, ακόμη και δεχθούμε ότι οι αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Μέτιου είναι αρκετές, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία άλλη συγκεκριμένη και με προοπτική εναλλακτική επιλογή. Όσοι διαφωνούν με τον Χρήστο Μέτιο και τον αμφισβητούν, δεν όλοι συμφωνούν με την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.  Καλαντζής, Στυλιανίδης, Κοντός αλλά και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά να αφήσουν το κοινοβούλιο για χάρη του θεσμού της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.  Ενδιαφέρον έχει επίσης το ποιοι θα αποδεχθούν την πρόσκληση και θα παραστούν στη συνάντηση των Αθηνών. Ταυτόχρονα καθημερινά είναι τα ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης που όλα εμφανίζουν τον Χρήστο Μέτιο ως επιλογή της ΝΔ στην ΑΜΘ.

Όπως κι αν τεθούν τα δεδομένα της υπόθεσης, ο Χρήστος Μέτιος παραμένει το μεγάλο φαβορί. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται στο αυριανό ραντεβού να ανακοινωθεί το όνομα του κ. Μέτιου ως η επιλογή του κόμματος της ΝΔ για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός αισθητός και στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΠυροβόλησαν 13χρονο βοσκό στην Ξάνθη