Το ΜέΡΑ25 Έβρου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης το τελευταίο διάστημα.

Ως κόμμα με βαθιά ενσυναίσθηση των δημοκρατικών αξιών συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Πόλη και Πολίτες, Λαϊκή Συσπείρωση και Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, όπως και την από καιρό αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Παύλου Μιχαηλίδη, για τη συνεχιζόμενη ‘’δια περιφοράς’’ διεξαγωγή των δημοτικών συνεδριάσεων.

Τη στιγμή που, μαθητές και εκπαιδευτικοί, υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα κατά 25 άτομα σε αίθουσες των 30 τετραγωνικών μέτρων, η άρνηση της δια ζώσης διεξαγωγής των συνεδριάσεων 41 δημοτικών συμβούλων σε αίθουσα των 190 τετραγωνικών μέτρων ή έστω των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, είναι αδικαιολόγητη.

O δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ‘’Δήμος για όλους’’, πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυνατό τρόπο για τη δημοκρατικότερη διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων.

Προηγούμενο άρθροΟκτώβριο τα πρώτα αναδρομικά – Τα τελικά ποσά που θα δοθούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Επόμενο άρθροΣωματείο Καφεζυθοπωλών και Δήμος Καβάλας μαζί στη «μάχη» για τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου