Απολύτως ελεγχόμενο χαρακτηρίζει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης το πρόσφατο περιστατικό της τουρίστριας από τη Ρουμανία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία είναι το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα κορωνοϊού στο νησί της Σαμοθράκης. Η ίδια είχε υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού κατά την είσοδο της στη χώρα από το τελωνείο του Προμαχώνα, όπως και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οικογένειας της. Ωστόσο, μόνο η ίδια εντοπίστηκε θετικά.

Όπως δήλωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ και ο δήμαρχος της νήσου, Νίκος Γαλατατούμος, το περιστατικό του κρούσματος ήταν «στατιστικά αναμενόμενο». Μάλιστα, σημείωσε πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα να «σφραγιστεί» η ξενοδοχειακή μονάδα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει πολύς θόρυβος για το περιστατικό, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και ότι δεν πρέπει να διαταραχτεί η ομαλή προσέλευση τουριστών στο νησί.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, Γεννάδιο Διαμαντόπουλο, η γυναίκα εμφανίζεται ασυμπωματική και παραμένει σε απομόνωση στο ξενοδοχείο, όπου δεν έχει επαφή με άλλους. Ειδικότερα, ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου της φέρνει φαγητό και το αφήνει μπροστά από την πόρτα, φορώντας πάντα τη στολή ατομικής προστασίας, ενώ γίνονται οι απαραίτητες θερμομετρήσεις δύο φορές την ημέρα.

Μόλις τελειώσουν οι 14 ημέρες της καραντίνας, η γυναίκα θα μπορέσει να γυρίσει με ασφάλεια στη χώρα της.

Προηγούμενο άρθροΠαραλαβή 2 απορριμματοφόρων οχημάτων από τον Δήμο Θάσου
Επόμενο άρθροΠεριοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ Καβάλας στο Κέντρο Υγείας της πόλης