Με απόφαση που υπέγραψε ο πρόεδρος πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, εγκρίνεται το αίτημα ιδιώτη για τη δημιουργία στην περιοχή του Νέστου στο αγρόκτημα Μοναστηρακίου, κτηνοτροφικής μονάδας 80 βουβαλιών.
Πρόκειται για μία εκτατική καλλιέργεια στο υπ΄ αριθμόν 252 αγροτεμάχιο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου. Το αίτημα διατυπώθηκε και στο τμήμα νόμησης του Δήμου Νέστου το οποίο απευθύνθηκε στο κέντρο πληροφόρησης των λιμνών για να πάρει την θετική γνωμοδότηση του φορέα.

Όπως αναφέρονταν η γνωμοδότηση είναι θετική με συγκεκριμένους αναμενόμενους όρους. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας, όμοια της οποίας δεν υπάρχει ούτε στο νομό Καβάλας, ούτε στην υπόλοιπη ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Κτηνοτροφική μονάδα βουβαλιών υπάρχει μόνο στην περιοχή των Σερρών.

Οι παλιότεροι κτηνοτρόφοι ωστόσο θυμούνται ότι στο Νέστο και πάλι πριν από δεκαετίες, υπήρχαν μικρές κτηνοτροφικές μονάδες βουβαλιών.

Τα ζώα θ΄ αγοραστούν κατά πάσα πιθανότητα από το εξωτερικό και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν γιατί παράγουν παχύ γάλα, αλλά και το κρέας το οποίο αρέσει στους πολίτες, είναι δε η πρώτη ύλη και για παρασκευή άλλων προϊόντων κρέατος, όπως για παράδειγμα λουκάνικα.

Πηγή:agro24

Προηγούμενο άρθροΒολές Ευθυμιάδη σχετικά με την δημοσίευση επιστολής του Κώστα Αντωνιάδη: Ο κ. Αντωνιάδης ουδέποτε προσέφερε υπηρεσίες στην κομματική οργάνωση της Ν.Δ.
Επόμενο άρθροΠεζοπορία στο μονοπάτι του λαϊκού αγώνα “ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ” από μέλη και φίλους της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου