Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ενώ οι υπόλοιποι ένοικοι εμφανίζονται εξοργισμένοι από την απόφαση της Πρυτανείας και του Υπουργείου Παιδείας, να μην ανασταλεί η απόφαση που έχουν λάβει για εκκένωση των εστιών.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στις εστίες των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Νεάπολη Ξάνθης. Ο φοιτητής παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας της προηγούμενες μέρες και προσήλθε για εξέταση, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο ιός.\

Οι υπόλοιποι φοιτητές, εμφανίζονται εξοργισμένοι από την απόφαση της Πρυτανείας να επιμείνει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των φοιτητικών εστιών, με αποτέλεσμα να τους υποχρεώσει να ταξιδέψουν στα πατρικά τους σπίτια και να εκθέσουν σε κίνδυνο τους οικείους τους και, κυρίως, γονείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και η Φοιτητική Μέριμνα, ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον φοιτητή που νόσησε. Στη συνέχεια, στα αιτήματα των φοιτητών προς την Πρυτανεία να μην εκκενωθεί η Εστία, πληροφορήθηκαν ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερωθεί και επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση, με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υφυπουργού Β. Διγαλάκη από τις 23-3-2020. Μάλιστα σύμφωνα με αυτή οι φοιτητές θα πρέπει να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ προς τις πόλεις καταγωγής τους.

Προηγούμενο άρθροΤο Σάββατο τα δοκιμαστικά τεστ στο νοσοκομείο Καβάλας – Από την Τρίτη κανονικά τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Αλεξ/πολης | 1 νεκρός, 12 κρούσματα, 4 διασωληνωμένοι